rss
  • Káposztás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

    A lisztbõl és a tojásból - ha szükséges, kevés víz hozzáadásá­val - tésztát gyúrunk. 1íb. 30 percig pihentetjük és kinyújt­juk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk, majd ízlésünk­nek megfelelõ méretû kockára vágjuk.

    A káposztát lereszeljük, megsózzuk, kb. 30 percig állni hagy­juk, majd kinyomkodjuk, és a zsíron vagy olajon állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk, miközben megszórjuk õrölt borssal. A tésztát sós vízben kifõzzük (a fövõ vízbe 1 kanálnyi olajt vagy diónyi zsírt tegyünk, hogy a tészta ne ragadjon össze). A tésztát leszûrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a megpirí­tott káposztával. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Mézescsók

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

  • Tojáslikõr

    Hozzávalók: 5 sárgája, 25 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, 2,5 dl tejszín, 1/8 l tej, 1/8 l tisztaszesz.

  • Román lángos

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 tojássárga, 1 fõtt burgonya, só, tej. A töltelékhez: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, só, 2 csomó metélõhagyma, olaj.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.

  • Kacsamell sajttal, almával

    Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 alma, 1 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 20 dkg natúr krémsajt, 1 dl édes fehérbor, 1 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 10 g pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Tejfölös vagdalt pogácsák

    Hozzávalók: 80 dkg sertéshús, 2-3 zsemle, só, bors, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 2 kanál reszelt vöröshagyma, 1 kanál vágott zöldpetrezselyem, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál citromlé, 2 dl tejföl.

  • Jércesült gombával

    Hozzávalók: 2 db jérce, 10 dkg vaj, 20 dkg gomba, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: fél kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kk pirospaprika, 1 ek só, 1 kk olaj, 1 kk vaj, vegeta.

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Zöldséges fasírt

    Hozzávalók:

    60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió

  • Lusta túrós

    Ahogy esik, úgy puffan…

    Állítólag olasz recept, hozzám szájhagyomány útján került. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, bitang jó.

  • Gyümölcsös rizssaláta recept

    Hozzávalók: rizs, Alma, ananász, citrom, szöllõszemek, banán, citromlé, dió, 1 evökanál mustár
    só, kevés cukor, 1 dl olaj, kevés bors, kókuszreszelék.

  • Sonkás kifli

    18 deka liszttel, 12 deka vajjal, kevés sóval, 1 tojás és 1-2 kanál tejfellel tésztát gyúrunk.

  • Bolognai varázs

    Hozávalók: 10-12 dkg bacon, 30 dkg darált hús, 50 dkg paradicsommártás (konzerv vagy paradicsomból), 2 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 kanál cukor, oregánó vagy reszelt parmezán sajt, só,bors, spagetti tészta;