rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Káposztás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztbõl és a tojásból - ha szükséges, kevés víz hozzáadásá­val - tésztát gyúrunk. 1íb. 30 percig pihentetjük és kinyújt­juk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk, majd ízlésünk­nek megfelelõ méretû kockára vágjuk.

    A káposztát lereszeljük, megsózzuk, kb. 30 percig állni hagy­juk, majd kinyomkodjuk, és a zsíron vagy olajon állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk, miközben megszórjuk õrölt borssal. A tésztát sós vízben kifõzzük (a fövõ vízbe 1 kanálnyi olajt vagy diónyi zsírt tegyünk, hogy a tészta ne ragadjon össze). A tésztát leszûrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a megpirí­tott káposztával. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Répás burgonyarösti

    20 dkg sárgarépát és 20 dkg burgonyát meghámozok, lereszelek, majd felaprított rozmaringágat és zsályaleveleket adok hozzá.

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 6 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál olaj, só, csipetnyi pirospaprika.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Burgonyás patkók

    8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Bogyósgyümölcs shake zöldcitrommal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg áfonya, 10 dkg feketeribizli, 8 dl szójaital, csipet fahéj, 2 zöldcitrom leve és héja, 4 evõkanál méz, friss citromfû.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Császár-spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só.

  • Narancs krém

    8 tojássárgáját habosra keverünk 42 deka narancson ledörzsölt finomra tört cukorral.

  • Húsvéti kelt kalács tojással

    Hozzávalók: A tésztához: 1 csomag szárított élesztõ, 125 ml langyos tej, 80 g cukor, 500 g liszt, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g sütõmargarin, só;

    A mázhoz és a díszítéshez: 2 tojássárgája,festett kemény tojás, színes marcipántojás.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Milánói makaróni egyszerûen

    Hozzávalók: 500 g makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûritett paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna;

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Borleves

    Hozzávalók: 4 dl száraz fehérbor, 1 dl méz, 4 g szegfûszeg, 4 g kardamon, 1 citrom, 4 g gyömbérgyökér, 5 dkg étkezési keményítõ, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl.

  • Abbey Cocktail

    Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és a cseresznyével díszítjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...