2024.03.19. - József, Bánk

Fokhagymás sült kagyló

Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kagylót olajos levétõl leszûrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A levet összekeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a fehérbort és annyi lisztet, hogy sûrû palacsintatészta-massza legyen belõle. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és az összes fûszert. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A kagylócskákat egyenként elõször lisztbe mártjuk, ezután a tésztába forgatva a forró olajban 2 perc alatt megsütjük.

A megmaradt tésztából süssünk 4 vékony palacsintát, amelyre egy-egy adag sült k agylót rátehetünk. A leszûrt, papírtörülközõre rakott kagylókat melegen, fokhagymás-majonézes mártással tálaljuk. Ha fõételnek szánjuk, petrezselyemmel ízesített párolt rizst vagy vajas párolt zöldséget adjunk hozzá. Kissé munkaigényes, de nagyon finom, ínyenceknek való étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!