rss
  • Borsópüré

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: feles borsó,vagy száraz zöldborsó, vagy sárgaborsó, kicsi fej egész hagyma, fél fehérrépa, zeller, petrezselyem zöld, 1 kávéskanál margarin, tej, vagy tejszín, cukor, só.

    Az elõzõ este beáztatott feles borsót (lehet száraz zöldborsó vagy sárgaborsó) csipetnyi sóval és cukorral, egy egészen kicsi fej egész hagymával, egy fél fehérrépával, egy kis szelet zellerrel és néhány szál petrezselyem zölddel kb. 30 percig lassú tûzön puhára fõzzük. A zöldségeket kivesszük, a borsót 1 kávéskanál margarinnal és tejjel vagy tejszínnel pépesítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéslapocka; 5 dkg zsír; 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva; 1 nagyobb fej hagyma, megtisztítva; 1 evõkanál pirospaprika; 1 kiskanál õrölt köménymag; 2 zöldpaprika; erõs paprika ízlés szerint; 1 paradicsom; 80 dkg savanyú káposzta; 4 dl tejföl; 5 dkg finomliszt.

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Mogyorókrémes rolád

    Hozzávalók: 8 tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé. A krémhez: 10 dkg mogyoró, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Aszalt szilvával töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), l csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só.

  • Õszi tejberizs

    Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.

  • Teás tej

    Hozzávalók: fél liter tej, 3 filter fekete tea, 2 ek. cukor, csipetnyi fahéj, 1 cs. vaníliás cukor.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor medvehagyma
    - 1 kisebb csokor spenót
    - 2 db kisebb burgonya
    - 1 kis szelet szalonna
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 5-7 dkg vaj
    - 1 ek liszt
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1-1,5 dl tejszín

  • Kapros-joghurtos uborkakrémleves

    Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.

  • Adventre: mézes sütemény

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2,5 dl olaj, 8 kanál olvasztott méz, 30 dkg cukor, 5 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, citromhéj reszelve, fahéj, szegfûszeg, 3 tojásfehérje.

  • Petrezselymes húsgombócok

    Hozzávalók:

    50 deka darálthús, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors, 1 ek mustár, 1 db leveskocka, 2 babérlevél, 4 szem bors, 2 szem borokabogyó, 2 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek vaj, 1, 5 ek liszt, kevés citromlé, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kk cukor, 2 dl tejföl

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Babos zöldséges pulykacomb

    Hozzávalók: 80 dkg felsõ pulykacomb filé, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, fél dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, fél szál póréhagyma, 1 dl húsleves, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 csokor petrezselyem.

  • Burgonyafelfújt fasírttakaróban

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojás, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejfel, 15 dkg zsír, pirospaprika, õrölt bors, só.

  • Báránykaraj leveles tésztában

    Hozzávalók: 6 személyre 150 g hagyma, 200 g sárgarépa, 1/4 zeller, 1500 g báránycsont, 60 ml olaj, 2-2 ágacska kakukkfû és rozmaring, 300 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, ételsürítõ, 4 ek.finomra vágott petrezselyem, 4 lap mélyhtûtött leveles vajas tészta, 800 g kicsontozott báránykaraj, 6 szelet pármai sonka,1 db tojássárgája.

  • Gesztenyés tekercs

    Hozzávalók a tésztához:

    - 4 tojássárgája
    - 4 tojásfehérje
    - 12,5 dkg kristálycukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 8 dkg liszt
    - 4 dkg kakaópor

    Hozzávalók a krémhez:

    - 30 dkg gesztenyemassza
    - 30 dkg krémsajt
    - 8 dkg kristálycukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 evõkanál rum
    - 1 dl tej
    - 3 lap zselatin
    - 15 dkg felvert tejszínhab
    - a díszítéshez sült vagy fõtt gesztenye és porcukor