2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csipetke készítése

Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felütünk, és csipet sóval elhabarunk egy tojást. Elõbb keverve, majd a masszát gyúrva lisztet szitálunk hozzá, mígnem kemény tésztát kapunk. (vizet nem teszünk hozzá) Ha a tésztát jó keményre kigyúrtuk, vékonyra sodorjuk (0.3-0.5 mm), majd apró darabokra csipkedjük.

Gulyás-, burgonya, stb. levesekhez adjuk 10-15 percig forraljuk. Ha többet készítünk, akkor a csipetkéket egy tiszta konyharuhára kiterítve, hagyjuk kiszáradni. Vászon-, vagy papírzacskóban, esetleg kartondobozban - száraz, levegõs helyen - sokáig eláll.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!