rss
  • Hawaii tekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

    A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot. Az ananászbefõttet levétõl lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a sajtra. A sonkát úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústûvel (vagy fogpiszkálóval) összetûzzük, hogy a következõ munkafolyamatok közben szét ne essen.

    Ezután nagyon óvatosan lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba, végül újra a morzsába hempergetjük, végül a kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tesszük. A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük és papírtörülközõre rakjuk.

    Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített majonézt tálalunk mellé, amelybe belemártogatjuk. Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén. Ünnepi étkezések alkalmával ananászbóléval, vagy ananászkoktéllal együtt fogyasztják. Kissé munkaigényes, ám különlegesen finom étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Õszi vegyes saláta

    Hozzávalók:

    - 3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
    - 1 hosszabb zellerszár levelekkel
    - kis fürt szõlõ
    - 3 cikk sütõtök
    - 1 közepes uborka
    - 1 kisebb paprika
    - dió
    - olívaolaj
    - só
    - leheletnyi fahéj

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók személyenként: 4 db padlizsánkarika, só, bors. A mártáshoz: 2 dl 12%-os tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítõ, zúzott fokhagyma ízlés szerint.

  • Húsos gombaleves

    Húsos gombalevesFeldaraboljuk a vöröshagymát, a csirkemellet és a leveszöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk felforrósított olajon, majd beletesszük az összetört fokhagymát és a megtisztított apróra vágott gombát. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük 2-3 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított és összekockázott csirkemellet és a fűszereket. Körülbelül 15 perc forralás után hozzáöntjük a többi feldarabolt zöldséget is. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, ízlés szerint rakhatunk bele egy marék tésztát is, de anélkül is nagyon finom.

  • Mákos sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sima liszt
    - 20 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 2 kanál tejföl vagy tej
    - 10 gramm cukor
    - egy csipetnyi só

    Mákos töltelék:

    - 8 tojás
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg darált mák
    - 3 dkg finom morzsa
    - citromhéj

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Kókuszkocka

    KókuszkockaA tejet kissé fellangyosítjuk, majd ebben a tejben felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi alapanyaggal jó alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, (vagy rakhatunk a tepsibe sütőpapírt is, ki melyik megoldást szereti jobban) majd közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt a tészta egyforma kockákra vágjuk össze. A máz hozzávalóit összeforraljuk. (Egy kicsit hagyjuk hűlni, mert ha nagyon forrón mártjuk bele, könnyen szétmállhat a tészta.) Ebbe mártjuk a kockákra felszeletelt tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

  • Káposztaleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Mézes-mustáros csirke

    Mézes-mustáros csirkeA csirkemellet (de lehet akár felsőcombból is) megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.

  • Black Magic

    A vodkát és a kávélikõrt keverõpohárban, jéggel elegyítjük, néhány csepp citromlevet adunk hozzá, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Csemegekukorica zöldborsóval

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt csemegekukorica, 1,5 dl tejszín, kis fej hagyma, 10 dkg párolt zöldborsó, 1 sárgarépa apró kockákra vágva, pirospaprika csíkokra vágva, púpozott teáskanálnyi vaj, vágott petrezselyem, só, õrölt gyömbér.

  • Csokoládés amaránt szelet

    1-6-ig egy lábasba bemérjük és kb. 5 percig fõzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.

    A masszát egy alufóliával kibélelt õzgerincsütõbe tesszük. Kihûlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük és pattogatott amarántban meghempergetve tálcán tálaljuk.

  • Tésztás csirke

    Hozzávalók

    1 csirke, kávéskanálnyi egész fekete bors, só, 2 babérlevél, 1 db húsleveskocka, 2 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz mélyhûtött leveles tészta. A mártáshoz: 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl csirkehúsleves, kevés vaj, 10 dkg sonka, kávéskanálnyi mustár, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 tojássárgája

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

  • Szedertorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg puha vaj, 20 dkg finom szemcséjû cukor, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 5 dkg õrölt mandula, 2 egész tojás és 2 sárgája, 2-4 ek tej, 15 dkg szeder + 8 szem a díszítéshez; a tojáshabhoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg finom szemcséjû cukor + 2 tk a hab megszórásához, 2 ek szeletelt mandula; a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 4 ek szeder lekvár vagy a szederhez passzoló ízû lekvár

  • Tejfölös gombaleves

    A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét.