2024.03.19. - József, Bánk

Juhsajttal töltött paprika

Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paprikákat megmosom és egy hosszanti vágással egyik oldalom megnyitom õket. A paprikákat óvatosan kimagozom és kiöblítem. Sós vizet forralok és a paprikákat 10 percig elõfõzöm, hideg vízzel leöblítem és lebõrözöm. Konyhai törlõpapírral leitatom a nedvességét. A fetát egy tálban villával összenyomkodom, belekeverek két felvert tojást.

A petrezselyemzöldet megmosom, szárazra rázom, apróra vágom és a felét egy csipetnyi borssal a sajthoz keverem. Ezzel töltöm meg a paprikákat. Egy serpenyõben olivaolajat közepes hõfokra hevítek és a paprikákat abban forgatva tíz percig sütöm. A paprikákat lecsepegtetem, egy tányérra helyezem, meglocsolom az ecetel és megszórom a maradék petrezselyemzölddel. Kenyérrel és borral tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!