rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mititei

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A megdarált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a zúzott fokhagyma felét, a húslevest, a szódabikarbónát és összegyúrva 4-5 órára hidegre teszem. Vizes kézzel 10 cm-es kolbászkákat készítek belõle. Roston sütöm meg minkét oldalát, miközben olajba mártott tollal kenegetem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borjú zöldborsóval töltve

    Hozzávalók: borjúszegy, tölteni való 1 kg.

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Zöldmetélt fetával, kaporral

    Hozzávalók: 35 dkg zöld és fehér metélt tészta, 1 citrom, 20 dkg feta sajt, 1,5 dl zöldségleves (kockából), só, frissen õrölt bors, 2 evõkanál finomra vágott kapor, csipetnyi cukor.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Sárgaborsófõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Barackos kifli

    30 deka lisztet gyúródeszkára teszünk s közepén mélyedést csinálva beleteszünk 2 deka tejbe feloldott élesztõt, 3 tojássárgáját, sót, kis cukrot, 1-2 kanál tejfelt s mindebbõl rétes tészta keménységû tésztát gyúrunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Aszpikos sajttorta

    Hozzávalók: 20 szelethez 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, zöldségzöld,1/2 csokor kakukkfû, 2x6 db levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehér balzsamecet, 4-4 ek. tökmag-és olívaolaj.

  • Blue Bell

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Kenõmájas készítése

    Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 8 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, só;

  • Hagymás-paradicsomos spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 közepes fej hagyma, 10 dkg paradicsomfüré, 1 ág rozmaring, frissen õrölt bors, 1 mk só, 1 ek cukor, 3 ek olaj.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya, 2 dl kefir vagy aludttej, 2 csapott evõkanál sovány tejpor, 1 púpozott evõkanál ételízesítõ por, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Hétköznapi lakomák

    Iván Gizella könyvének érdeme, hogy étel-összeállításaiban fõszerephez jut a hagyományokat tisztelõ, egészséges és tudatos táplálkozás. Teljesen igaza van, amikor kijelenti, hogy a fõzés nemcsak tudomány, hanem fantázia, kreativitás, türelem és szeretet, elsõsorban családszeretet kérdése is.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evõkanálnyi mentalevél vágva, só.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 10 dkg finomliszt
    - 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
    - 1 tk. sütõpor
    - 3 tojás
    - 1 ek. étolaj
    - 9 dkg porcukor

    Meggyes töltelék:

    - 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
    - 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

    Krém:

    - 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
    - 3 ek. instant kávépor
    - 3 ek. cukor
    - 3 dl tej
    - 3 dl habtejszín

  • Báránytokány

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Burgonyaleves

    BurgonyalevesA megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.

  • Burgonyás tésztában sült vagdalthús

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 vagdalthús-konzerv, 6 dkg sima liszt, 2 evõkanál tej, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg zsír.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...