2025.07.05. - Emese, Sarolta

Kefírkocka meggyel

Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megsült piskótát a tepsiben hagyva kenjük meg baracklekvárral. A kefirt, vaníliás cukrot, a cukorral, citromhéjjal összekeverem. A zselatint Összekeverjük a tejben és majdnem forrásig hevítjük, majd langyosra hûtjük és hozzátesszük a kefirhez. Belekeverjük a meggyet, majd a felvert tejszínhabot. Ráöntjük a piskótára és minimum fél napra hûtõbe tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!