2024.04.20. - Tivadar

Sörös csirkeszárnyak

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, 1 dl sör, 1 birskörte, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeszárnyakat sóval, borssal rászórom. Tûzálló edényt margarinnal megkenünk, hozzá adjuk a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fûszerkeveréket. Meglocsoljuk kb. 1 dl sörrel, fedõ alatt sütõbe fektetjük. Mikor már kezd puhulni a hús, közé fektetjük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Lefedés nélkül visszatesszük a sütõbe, és jól átsütjük. Sülés közben a szárnyakat megfordíthatjuk. Nagyon finom, enyhén savanykás ízû ételt kapunk. Köretként hasábburgonyát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!