rss
  • Sörös csirkeszárnyak

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, 1 dl sör, 1 birskörte, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, margarin.

    A csirkeszárnyakat sóval, borssal rászórom. Tûzálló edényt margarinnal megkenünk, hozzá adjuk a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fûszerkeveréket. Meglocsoljuk kb. 1 dl sörrel, fedõ alatt sütõbe fektetjük. Mikor már kezd puhulni a hús, közé fektetjük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Lefedés nélkül visszatesszük a sütõbe, és jól átsütjük. Sülés közben a szárnyakat megfordíthatjuk. Nagyon finom, enyhén savanykás ízû ételt kapunk. Köretként hasábburgonyát adhatunk hozzá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erõleves

    Hozzávalók:

    1 kg marhacsont
    25 dkg darált marhahús
    1 tojásfehérje
    1 kiskanálnyi paradicsompüré
    30 dkg sárgarépa
    10 dkg fehérrépa
    10 dkg zeller
    bors

  • Mi a túlsúly és mi az elhízás

    A túlsúly és az elhízás korunk legjelentõsebb egészségügyi problémája; járványszerû terjedésével várhatóan a világ lakosságának egészségi állapotát befolyásoló fõ tényezõvé válik, megelõzve a fertõzõ betegségeket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a túlsúly és az elhízás a második legjelentõsebb megelõzhetõ rizikófaktor a dohányzás után.
    A probléma jelenleg világszerte közel 300 millió felnõttet érint, de minden korosztályt és társadalmi réteget érint a fejlett és a fejlõdõ országokban egyaránt.

  • Tormás fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Grillezett alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagyobb alma, 150 g championgomba, 250 g sárgabarack, 200 g füstölt sajt, 40 g vaj, só, õrölt fahéj.

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Egyszerû padlizsánpüré

    Hozzávalók:

    1 kisebb padlizsán, 1-2 ek. salátaolaj, 1 tk. reszelt vöröshagyma, 1 tk. citromlé, só

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Olasz bazsalikomos spagetti

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

  • Sonkás rakott csirkemell

    Hozzávalók:

    - 25 dkg bacon
    - 50 dkg füstölt sajt
    - 30 dkg füstölt pulykasonka
    - 40 dkg csirkemellfilé
    - só
    - bors

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Almafõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 4 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 evõkanál ecet, kevés só, 1 dl tejfel vagy yoghurt.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Rácsos szilvanyárs

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 db tojás, csipet só, 3 evõkanál cukor, 2,5 dkg élesztõ, 5 dkg olvasztott sütõmargarin, reszelt citromhéj (ízlés szerint).

  • Sós tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 dkg só, fél liter víz.

  • "Nem lehet abbahagyni" bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika

  • Isteni baunty torta

    Isteni baunty tortaA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kihabosítjuk, a szárazanyagokat összeforgatjuk. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatjuk, végül fokozatosan beleszórjuk a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forraljuk, folyamatosan kevergetve. A kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető.

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 1 dkg pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.