2025.11.06. - Lénárd

Sörös csirkeszárnyak

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, 1 dl sör, 1 birskörte, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, margarin.
A csirkeszárnyakat sóval, borssal rászórom. Tûzálló edényt margarinnal megkenünk, hozzá adjuk a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fûszerkeveréket. Meglocsoljuk kb. 1 dl sörrel, fedõ alatt sütõbe fektetjük. Mikor már kezd puhulni a hús, közé fektetjük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Lefedés nélkül visszatesszük a sütõbe, és jól átsütjük. Sülés közben a szárnyakat megfordíthatjuk. Nagyon finom, enyhén savanykás ízû ételt kapunk. Köretként hasábburgonyát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!