rss
  • Csirkemellsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 maradék fõtt, sült, vagy grill csirkemell, 1 fürt nagy szemû szõlõ, 1 narancs, néhány szem dióbél, néhány salátalevél, 15 dkg majonéz, 2 dl kefír, 1/2 csokor petrezselyem, 2 tk. mustár, pár csepp citromlé, csipetnyi porcukor, só, bors.

    A húst felcsíkozzuk, a szõlõszemeket kettévágjuk, és magjait kiszedjük. A narancs héját lehámozzuk, a hártyát is lehúzzuk, majd felkockázzuk. A diót durvára aprítjuk.

    A majonézhez keverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a húst, és a gyümölcsöket. Fél órát állni hagyjuk, majd a salátaleveleken tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Kínai csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 1 kg-os csirkemell, 1+4 ek olaj, 1 ek citromlé, 3 ek szójaszósz, 1/2 kk õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek keményítõ, só.

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg paprikáscsirke, 2 pohár tejszín, 5 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Olasz rakott burgonya

    Megtisztítunk, és karikára vágunk 75 deka burgonyát és felszeletelünk 50 deka paradicsomot. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, befedjük a paradicsomkarikák felével.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Túrós gomba

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 15 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt babérlevél és õrölt fekete bors, ízlés szerint só.

  • Görögdinnye ital mentával

    A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhûtõbe. Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük addig, amíg sima nem lesz az ital. Öntsük poharakba és díszítsük mentalevéllel.

  • Rántott camembert babsalátával

    Hozzávalók: A salátához: 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), két keménytojás, mustár, só, bors, cukor, citromlé, tört fokhagyma, 1 dl tejföl, petrezselyem, 20 dkg kolozsvári szalonna.

  • Sonkás rakott csirkemell

    Hozzávalók:

    - 25 dkg bacon
    - 50 dkg füstölt sajt
    - 30 dkg füstölt pulykasonka
    - 40 dkg csirkemellfilé
    - só
    - bors

  • Baszk lecsó (Piperade Basquaise)

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Szõlõleves

    Hozzávalók:

    A leveshez: 2 narancs, 30-30 dkg szõlõ (fehér és piros szemû), 1 evõkanál méz, 1 dl édes fehérbor
    A dzsemhez: 50 dkg szõlõ (fekete), 2 alma, 4 szelet kalács

  • Zöld paradicsom eltevése ecetben

    Apró zöldparadicsomot jól megmosunk, azután uborkás üvegekbe töltjük.

  • Ínyenc csicsóka

    Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

  • Argentin rakott bab

    Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.

  • Mogyoró-csókok

    21 deka cukrot 4 tojásfehérjével pár percig keverünk, azután hozzáteszünk 28 deka finomra tört mogyorót és 2 szelet reszelt csokoládét.