rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zsidó hagymás tojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 keményre fõtt tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés õrölt bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelõn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk az összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tûzrõl, és jól összekeverjük a tojással. Tálba tesszük, uborkával, paradicsommal díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Paprika-savanyúság

    Hozzávalók:


    2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Sült libacomb

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.

  • Zöldbab nagymama módra

    Hozzávalók : zöldbab,üvegenként 1 tk. só,1 ek. ecet,késhegynyi tartósítószer.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Ananász leves

    Ananász levesAz ananászt megpucoljuk, összedaraboljuk, (ha pedig konzerv ananászból készítjük, akkor levével együtt mehet az edénybe). Kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percig főzzük, (nem kell túl sokáig, mert akkor nagyon szétfő az ananász), majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyasztható, évszaktól és ízléstől függően.

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj.

  • Spenót

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit parajpüré, 1 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 2 dl tej.

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Aszalt sárgabarackos brownie

    Hozzávalók: 11,5 dkg fehércsokoládé, 7,5 dkg vaj vagy sütõmargarin, 10 dkg barna cukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál vaníliaaroma, 8,5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál só, 16 dkg aszalt sárgabarack, 2 dkg mandula, 2,5 dkg kókuszreszelék.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    Tészta: liszt 40 dkg, vaj 28 dkg, tojássárgája 2 db, porcukor 4 ek, só 1/2 késh., élesztõ 5 dkg, tej 2 dl; töltelék: gesztenye 75-100 dkg, cukor 20 dkg, vanília 1/2 rúd, tojás 1 db.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Vargabéles

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1 csomag 6 lapos réteslap

    a kenéshez:

    - kb. 6 cl olaj

    A töltelékhez:

    - 50 dkg félzsíros áttört tehéntúró
    - 20 dkg cérnametélt
    - 1 evõkanál olaj
    - 15 dkg cukor
    - 4 tojás
    - 2,5 dl tejföl
    - 5 dkg puha vaj
    - reszelt narancs vagy citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5-10 dkg mazsola
    - 2 dkg olvasztott vaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 bõ teáskanál liszt
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 dkg vaj

  • Abbey Cocktail

    Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és a cseresznyével díszítjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...