rss
  • Marinált gomba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

    A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom, majd egy serpenyõben 2 evõkanálnyi olajon megpárolom. A gombát tisztítás után falatnyi méretûre darabolom.

    Beledobom a serpenyõbe, sózom, borsozom és kis lángon kb. 20 percig lefedve párolom. Hozzáadom a petrezselyemzöldet és a citromlevet, majd lecsepegtetem a gombákat. A levet a maradék olajjal mixerben mártássá pürésítem. A gombákat egy tálra teszem és leöntöm ezzel a mártással.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

  • Mazsolás álom

    Elõkészítés: Vastagon meghámozunk 4 narancsot, és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegõ levet felfogjuk. A maradék 4 narancs levét kicsavarjuk.

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Cseresznyés palacsinta részegen

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához 50 dkg cseresznye 1 mokkáskanál õrölt fahéj kevés porcukor 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve).

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

  • Diós bögre

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre durván összevágott dió, 1 bögre liszt, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál rum.

  • Mentaital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 csokor friss borsmenta, 8 filter édeskömény-alma-tea, 4 evõkanál mentaszirup, 2 zöldcitrom.

  • Külföldi tészta különlegesség

    Hozzávalók: 1 csomag Spagetti tészta, szója szósz,uborka,só,olaj, 1/2kg sertés,vagy csirkehús;

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Rattlesnake

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 1,5 cl pastis (pl. Ricard vagy Pernod), 1 citrom leve, csipetnyi porcukor, 1 tojás fehérje, jég.

  • Tyúkhúsleves grízgombóckákkal

    Hozzávalók:

    2 db tyúkhúsleves kocka, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 tojás, 4 dkg búzadara, 2 evõkanál olaj

  • Csokis isler

    Csokis islerA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, reszelt citromhéjat, fahéjat, sót és tojást, majd sima tésztát gyúrunk. A tésztát fóliával betakarjuk és 2 órára hideg helyre tesszük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk belőle, és a korongokat előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. A krémhez felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, elfőzzük a margarin víztartalmát, majd hozzákeverjük az étcsokoládét, végül a folyékony tejszínt. Folyamatosan kevergetve kis lángon főzzük 2-3 percig.

  • Ananászos csirke édesburgonyával

    Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 tk. õrölt szerecsendió, 1/2 tk. õrölt fahéj, 1/8 tk. vöröshagymapor, 1/8 tk. bors, 6 csirkemellfilé, 3 szem édesburgonya, 3 dl hígítatlan sûrített csirkekrémleves, 1,5 dl ananászlé, 10 dkg gomba, 2 tk. barna cukor, 1/2 tk. reszelt narancshéj, forró fõtt rizs.

  • Csevap

    Hozzávalók: 20-20 dkg darált sertéshús, darált marhahús, 10 dkg darált birkahús, törött bors, só.

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Tésztasaláta céklásan

    Tésztasaláta céklásanA céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Kicsit dinszteljük meg a zsiradékon, majd öntsük fel vízzel, és fedő alatt pároljuk roppanósra. Ha zsenge a cékla, akkor 15 perc alatt megvagyunk ezzel. Ekkor öntsünk rá borecetet, mézet, és a fűszereket. Fedő nélkül pár percig pároljuk tovább, amíg az alatt lévő folyadék szószos jellegű nem lesz. Amikor készen vagyunk, keverjük bele a joghurtot is. A langyos céklát keverjük össze a tésztával. A tálalókat béleljük ki friss salátával, és ebbe helyezzük a céklás tésztát. Locsoljuk meg olíva olajjal, és ha kell, további borecettel. Metélőhagymával díszíthetjük.

  • Fácánsült

    A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük. Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a petrezselymet. A fácán mellét, combját szalonnával beborítjuk. Tepsibe tesszük a madárkát, és kevés zsíradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva megpároljuk. Lassan kell sütni, mert nehezen puhul. Szárnyasvágó ollóval daraboljuk a tálaláshoz. Köretként párolt gyümölcsöt kínálunk.

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom)

    Fél kg gomba (a legjobb erdeibõl), 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 3 EK olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 l húsleves, 1 EK liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.