rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Palacsintatekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tarját nagyon apró kockára vágjuk, majd a szintén apróra vágott hagymával olajon megpirítjuk. Ezt a tölteléket a palacsitákba tekerjük, majd egy tepsibe egymás mellé rakjuk, végül tojássárgájával elkevert tejföllel megkenjük, majd hintünk rá egy kis sajtot. Tepsiben összesütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Camembertleves

    Hozzávalók: 20 dkg érett camembert, 4 dl zöldségleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, bors, 3,5 dl fehérbor, pirított zsemlekockák.

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Babos spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Greenland-saláta

    Hozzávalók: 1 db fejes saláta, fél fej vörös káposzta, fél fej kínai kel, 3-4 db paradicsom, 1 db zöldpaprikás szójacsíra-konzerv, 1-1 db lila hagyma, kígyóuborka, 1-1 ek olaj, almaecet, 1-1 tk só, cukor.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Burgonyafelfújt fasírttakaróban

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojás, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejfel, 15 dkg zsír, pirospaprika, õrölt bors, só.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

  • Szilvás gombóc - Extra variáció

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 25 dkg magvaváló szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evõkanál olaj, 1 egész tojás, 1 dkg vaj, 2 evõkanál kismokka-cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, csipetnyi só, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Borjúpaprikás

    Hozzávalók: 80 deka borjúhús, 15 deka vöröshagyma, 5 deka zsír, 1 evõkanálnyi édespaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 deci vít, 2 deci tejfel.

  • Sült csíra

    Erõs tûzön wokot vagy egy mély serpenyõt felhevítünk, 2-3 evõkanál földimogyoró vagy kukoricaolajat körbefuttatunk benne. Belehelyezünk 2-4 db újhagyma fehér részét, majd mikor sisteregni kezd 2-3 nagyon vékony szelet friss gyömbérgumót.

  • Cibereleves

    Hozzávalók: 1 l búzakorpa, só, 1 vastag szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marék rizs vagy köleskása vagy metélt tészta.

  • Gombás húskrokett

    Hozzávalók: 30 dkg maradék sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, a sütéshez olaj.

  • Rénszarvasos muffinok

    Rénszarvasos muffinokA lisztet szitáljuk össze a kakaóporral. A kakaós lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat, és simára keverjük. A tésztát elosztjuk a kapszlival bélelt muffinformában (szilikonos esetén nem kell) kb. háromnegyedéig töltsük, mert nőni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt, végül elkeverjük benne a puha vajat.

  • Martinikoktél

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, 1 csokor petrezselyem.

  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

  • Tepsiben sült gyümölcsök

    Hozzávalók:

    egy fürt szõlõ
    2 alma
    2 körte
    2 õszibarack
    5-6 szem szilva
    1 citrom
    10 dkg mandula
    10 dkg dió
    3 evõkanál szezámmag
    egy csomag vaníliáscukor
    2-3 evõkanál akácméz
    fél kávéskanálnyi õrölt fahéj
    fél kávéskanálnyi õrölt szegfûszeg
    3-4 evõkanál zabpehely
    egy kevés vaj a sütéshez

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...