rss
  • Karfiolos hamburger

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

    A húspogácsához a darált húst áttört karfiollal, finomra lereszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel összedolgozzuk, és egy-két órára hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Sütés elõtt a masszából tenyérnyi nagyságú lapos pogácsákat formázunk, és olajjal megkent rostlapon vagy kiolajozott teflonserpenyõben megsütjük. Sütés közben lapátkanállal egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön. Utána a húspogácsákat hagyjuk kihûlni.

    A szezámmagos zsömléket félig bevágjuk, salátalevéllel kibéleljük, majd belerakjuk a kihûlt húspogácsákat. Szezonális zöldségfélékkel gazdagítjuk, és kevés mustárral vagy ketchuppal ízesítjük. Jó tanács: A hamburgerpogácsához másféle húst is felhaszhatunk, de fontos, hogy pépesre daráljuk, mert akkor könnyebb pogácsát formázni belõle.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke galuskaleves

    Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 30 dkg apró újburgonya, 4 zöldpaprika, 1 paradicsompaprika, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 1 csokor zsenge csalán, só, fehér bors.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Málnás limonádé-turmix

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Aszalt szilvával töltött hústekercs

    Aszalt szilvával töltött hústekercsA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni! Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, majd feltekerjük a sütőt 200 C-ra.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Karácsonyi bejgli recept

    Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Ráckrumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 - 6 paradicsom, ugyanannyi zöldpaprika, 1 dl tejföl, só.

  • Emmentáli parasztsonka

    Hozzávalók: 1 parasztsonka, 2 dl tej, vagy diónyi vaj, 1 hagyma, melyet babérlevéllel és szegfûszeggel tûzdelünk meg, 1 pórészál.

  • Péntekleves

    Hozzávalók: 1/2 bögre köles, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, olaj, 1 bögre zöldborsó, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 zöldségleves-kocka, 1 csipet õrölt kömény, magyaros fûszerkeverék, majoranna.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: bors, mustár, paradicsom, sajt, só, tojás;

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Gesztenyés rétes

    Hozzávalók:

    60 dkg készen vett vajas tészta, 40 dkg gesztenye, 40 dkg alma, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, õrölt fahéj, reszelt csokoládé.

  • Párolt káposzta saláta

    Fejes káposztát meggyalulunk s egy lábosba, melyben már elõbb egy fél fej finomra vágott vereshagymát...

  • Spanyol gazpacho leves

    Spanyol gazpacho levesA zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük.

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.