2024.04.19. - Emma

Hideg zöldbableves

Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára fõzöm. A tejszínbõl és tejfölbõl a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihúlni hagyom. Közben az apra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihûlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehûtve tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!