rss
  • Hideg zöldbableves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

    Az elõkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára fõzöm. A tejszínbõl és tejfölbõl a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihúlni hagyom. Közben az apra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihûlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehûtve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Finom bába kenyér

    Ehhez is ép úgy, mint a kalácshoz kovászt készítünk. 12 deka vajat habosra keverünk, 10 deka cukrot, egyenként 4 tojássárgáját, kis vaníliát, kevés citromhéjat, a megkelt kovászt s még 2 deci langyos tejet, kis sót elkeverve, 42 deka lisztet teszünk hozzá, s 1/4 óráig keverjük.

  • Banán palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl édes palacsintatészta, 1 kg banán, 5 dkg porcukor, késhegynyi fahéj, olaj a kisütéshez.

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Káposztás-kolbászos nokedli

    Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, ízlés szerint õrölt bors, 30 dkg savanyú káposzta, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 60 dkg finom liszt.

  • Körözött metélõhagymával

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, egy csipet õrölt kömény.

  • Vaniliamártás

    Hozzávalók: 8 dl tej, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 4 dkg liszt, 1 rúd vanilia, 1 ek vaj.

  • Medvehagymás nokedli

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg medvehagymalevél, 5 tojás, 5 evõkanál olaj, 5 dkg kemény sajt, só, bors.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Vajbabos pulykaragu

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg vajbab vagy zöldbab, 6 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, maréknyi fekete olajbogyó, 40 dkg pulykamellfilé, só, fehér bors, 3-4 ek olaj

  • Tojásos nokedli

    Tojásos nokedliA saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.

  • Lasagne verde

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj.

  • Olasz bazsalikomos spagetti

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

  • Mákos csillag

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 20 dkg darált mák, 15 dkg margarin.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Ínyenc burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 vékony szelet császárszalonna (1-2 szelet kell belõle a díszítéshez), 4 evõkanál étolaj, 6 evõkanál 10 %-os ecet, 2 teáskanál erõleves, 4 evõkanál mustár, só, bors, cukor, 1 fej saláta.

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Rántott szezámmagos padlizsán

    Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, egy kanál tej, só, szezámmag, olaj a sütéshez.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.