rss
  • Klasszikus franciasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg fõtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

    loading...

    A vajon megpárolom a sárgarépakockát és a zöldborsót, majd kihûlés után összekeverem a felkockázott uborkával, burgonyával és almával, valamint a tartármártással. Jégbe hûtve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Hari priya

    Hozzávalók: 1/2 kg zöldborsó, 25 dkg házi sajt, 1,5 kg paradicsom, 2,5 dl tejszín, 1 ek olaj, 1,5 ek õrölt lepkeszegmag, 1/2 ek római kömény, 1/2 kk chili, 1/4 kk kurkuma, 2 kk só, 2 kk cukor.

  • Gombás húskrokett

    Hozzávalók: 30 dkg maradék sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, a sütéshez olaj.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Körtés felfújt

    Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Áfonyás karajszelet

    Hozzávalók: 10 szelet karaj, 20 dkg Pannónia sajt, áfonyalekvár, só, olaj, morzsa, tojás, liszt.

  • Húsgombóc curryszószban

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál tejszín.

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Sajtos pulykamellrolád

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fûszerkeverék.

  • Kukoricás csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kukoricapehely
    - 1.5 kiskanál só
    - 0.5 kiskanál frissen õrölt fekete bors
    - 0.25 kiskanál szárított kakukkfû
    - 0.5 kiskanál pirospaprika
    - 4 db tojásfehérje
    - 1 evõkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj
    - csipetnyi Cayenne-bors
    - étolaj a sütõedénybe

    A páchoz:

    - 1.2 dl tej
    - 1 kiskanál friss citromlé
    - 1 kiskanál reszelt citromhéj
    - 1 kiskanál só
    - 0.25 kiskanál frissen õrölt fekete bors
    - 0.25 kiskanál pirospaprika
    - csipetnyi frissen õrölt fehér bors

    A mártogatós szószhoz:

    - 1.2 dl tormás mustár
    - 4 evõkanál méz
    - csipetnyi csili

  • Tökmagos kenyér

    Hozzávalók:

    50 deka fehér tönkölyliszt, 50 deka fõtt, finomra turmixolt sonkatök, 2 tasak (14 g) szárított élesztõ, 3 ek. enyhe borecet, 2 ek. olaj, 1 csapott ek. só, 2 tk. cukor, 1,5-2 dl víz, dió, pekándió, tökmag, pisztácia, mogyoró, napraforgómag

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Zöldborsó hússal

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.

  • Nagymama szelet recept

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 dkg vajból és 3 evõkanál lisztbõl + kb. 2 dl tejbõl besamel, olaj a sütéshez;

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 1/2 kg darált hús, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter paradicsomlé, 2 dl testesebb vörösbor, pirospaprika, só, bors, oregano, bazsalikom, 1 csomag spagetti tészta, 20 dkg sajt.

  • Rácsos burgonya

    Hozzávalók: 600 g burgonya, só, olaj a sütéshez;

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók: 5 (4-6) paradicsom, 2-3 paprika, 2 keménytojás, citromlé, 1/2 csemege uborka, só, paprika, majonéz.

loading...