rss
  • Brokkolis penne

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

    Fõzzük meg a tésztát, tegyük a sütõformába. Fõzzük meg a brokkolit forrásban lévõ vízben, majd halmozzuk a tésztára . Egy edényben a tejszínt és a krémsajtot olvasszuk össze, ízesítsük sóval, borssal.

    A paprikát és a sonkát kockára vágjuk, a tésztára rakjuk, nyakon öntjük a sajtos-tejszínes szósszal. Végül szórjuk meg sajttal a tetejét. Az egészet kb. 15 perc alatt közepes hõfokon elõmelegített sütõben megsütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Banános kenyér

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 2 l csirke alaplé
    - 1 egész, fõtt, csíkokra vágott csirkemell
    - 1,5 marék rizs
    - 2 egész citrom leve
    - 3 marék csíkokra vágott spenótlevél
    - 2 db darabolt sárgarépa
    - 1 marék laskára vágott káposzta
    - só
    - õrölt bors
    - 1 dl tejszín

  • Pikáns korhelyleves

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál fûszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Burgonyás kolbász

    Hozzávalók: 2 kg nyers krumpli, fél kg hagyma, 80 dkg dagadó, 30 dkg fõtt marhahús, 10 g törött fehérbors, 1 dkg szerecsendió, majoranna, kakukkfû, borsikafû, só.

  • Túró Puffancs

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/4 kg túró, 2 dl tejföl, 1 cs Vaníliás cukor, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, zsír vagy olaj /sütéshez/.

  • Meggyes csokis

    Hozzávalók: fél kg meggy, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg kakaópor, 35 dkg rétesliszt, 4 dl tej, 1 vaníliarúd, fahéj, 1 csomag sütõpor.

  • Citromos habkrém

    Hozzávalók: 1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1 citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília folyékony édesítõszer.

  • Hideg körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl fõzõtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfû levél.

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Szezámmagos sajtos rudacska

    Hozzávalók: 300 gr liszt, 250 gr puha vaj, 6 ek viz, 1 ek ecet, 1 tk só, 8-10 dkg reszelt sajt;
    Tetejére: 1 tojás, szezámmag;

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Keszeg roston

    Hozzávalók:

    1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors

  • Magyaros tökfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyünk rá 1 kg gyalult vagy vékonyra felcsíkozott tököt, valamint 1 evõkanál apróra vágott kaporlevelet.

  • Tojásos haluska

    Könnyû haluskatésztát készítünk fél kiló liszt és két egész tojásból, a szükséges víz hozzáadásával s ebbõl forró sósvízbe apró haluskákat fõzünk be.

  • 2 perces gesztenyekrémleves

    Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré, fél liter tej, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 2 evõkanál porcukor, 15 dkg mirelit meggy, 1 evõkanál vaj, 0,5 dl vörösbor.