2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Magvas sült pácolt ponty

Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bõ, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlõre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot.

A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük.

A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hûtõben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levébõl is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!