rss
  • Hortobágyi csõtészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, üvegesre pároljuk kevés zsiradékon. Ezután hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott húst (ki hogy szereti) fehérre sütjük a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint só, bors, õrölt paprika és 3-4 babérlevél.

    Addig fõzzük a húst, amíg már majdnem teljesen megfõtt. Ekkor a tejfölt 3-4 evõkanál (nem púpos, de nem is csapott) liszttel kikeverjük, rakunk hozzá a szaftból, ráöntjük a húsra és hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát és az ugyancsak felcsíkozott párizsit.Összeforraljuk, orsótésztával tálaljuk. (de ajánlom sült krumplival is!!!)

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rumos banánfánk

    Hozzávalók: 4 db banán (ha a banán túlérett, akkor is jó), 3 evõkanál rum, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás 2,5 dl édes fehérbor, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só;

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére;

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Vörösboros málnakrémleves

    Hozzávalók: 45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 2 ek porcukor.

  • Majoránnás véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;

  • Házi zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Bercy mártás

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg hal- vagy húskivonat.

  • Karfiolkrém leves

    Hozzávalók:

    3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj

  • Sárgadinnyedzsem 1.

    Alapadag: 1 kg dinnyehús, 40 dkg cukor, 1 citrom leve, kb. 2 cm-es rúdvanília.

  • Paradicsomos báránysült

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Kakaós gombóc

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 db tojás, 1 csipet só, 1 ek olaj, 1 marék zsemlemorzsa, 1 ek kakaó, 1 ek porcukor.

  • Csirkemelles tészta wokban

    Hozzávalók: 30 dkg vékony spagetti, 30 dkg csirkemell, 25 dkg kínai kel, 4 szál újhagyma, 3 zellerszár, 1 hegyes erõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál olaj, 25 dkg garnélarák, 2,5 dl csirkehúsleves (kockából), 2 evõkanál szójaszósz, 3 liter víz a tésztafõzéshez.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 3 ek olivaolaj, 2 kk só, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 kk õrölt feketebors, 1/2 kk ételízesítõ.