rss
  • Hortobágyi csõtészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, üvegesre pároljuk kevés zsiradékon. Ezután hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott húst (ki hogy szereti) fehérre sütjük a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint só, bors, õrölt paprika és 3-4 babérlevél.

    Addig fõzzük a húst, amíg már majdnem teljesen megfõtt. Ekkor a tejfölt 3-4 evõkanál (nem púpos, de nem is csapott) liszttel kikeverjük, rakunk hozzá a szaftból, ráöntjük a húsra és hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát és az ugyancsak felcsíkozott párizsit.Összeforraljuk, orsótésztával tálaljuk. (de ajánlom sült krumplival is!!!)

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

  • Tepsis burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 karcsú szafaládé (vagy 2 pár virsli), 2 dl tejföl, 10 dkg kissé csípõs ízû reszelt sajt (pl. Ilmici vagy márványsajt), 2 zöldpaprika, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evõkanál olaj.

  • Csíkos kocka

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 evõkanál cukor
    - 15 evõkanál liszt
    - 3 doboz tejföl
    - 3 mokkás kanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 2 csomag vaníliás puding
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 citrom leve

    Máz:

    - 15 dkg keserû csoki
    - 1/2 dl tejszín

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Genovai szalagtészta (Fettuccini alla genovese)

    1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fettucine).

  • Fokhagymás, olajos, feferonis spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsû, vagy macskapöcsû erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Rakott cukkini

    Két-három közepes cukkinit felkarikázunk héjastól, majd lesózzuk, félretesszük. Közben négy nagyobb paradicsomot felszeletelünk és egy negyed kilós trappista sajtot is hasonlóan felnyesünk vékony szeletekre.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Áfonyás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só. A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evõkanál tej.

  • Lasagne verde

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj.

  • Amaránt kása

    Tegyük az amarántot, a fokhagymát, vöröshagymát és a zöldséglevest egy serpenyõbe. Forraljuk fel, majd lassú tûzön pároljuk, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, kb. 20 percig. Kavarjuk jól meg. Ha túl híg lenne, állandó kevergetés közben forraljuk fel újból, míg besûrûsödik.

  • Fussili

    Hozzávalók:

    50 dkg fussili, 20 dkg gorgonzola (NEM helyettesíthetõ mással), 10 dkg fõzõtejszín, 5 dkg vaj (NEM margarin), 5 dkg parmezán (és használjuk már az eredetit, a többinek se íze se bûze...), fehér bors, só

  • Betyárborda göngyölve, kaprospaprika mártással

    Sertéskarajból nyitott szeletet vágunk, amibe elõre elkészített kolbásztölteléket helyezünk. Feltekerjük és alufóliába csavarjuk, hogy pároláskor ne nyíljon ki.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Sárgadinnyés-málnás hûsítõ

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 nagyobbacska sárgadinnye, 1 doboz (25 dkg) málna, 1 doboz citromfagylalt (pl. Citrom Sorbet). Tejszínhab (nem kötelezõ).

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 20 dkg krémsajt
    - 1 közepes póréhagyma
    - olaj
    - 1 húsleveskocka
    - krumplipehely
    - reszelhetõ sajt