rss
  • Joghurttorta - sütés nélkül

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

    A habport elkeverjük kb 1,5 dl tejjel és (a habtejszínt) kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral és meglangyosítjuk (nem kell forralni!). Egy levehetõ oldalú tortaformába belerakjuk a babapiskótát, amit elõzõleg meglangyosított, kevés cukorral elkevert tejben egyesével hirtelen megforgatunk (nem szabad eláznia!).

    A joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal és beleforgatjuk a gyümölcsöt, (ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, a gyümölcsöt a piskótára szórjuk.) Az egészet ráöntjük a piskótára, szépen elsimítjuk és hûtõbe tesszük. 1-2 óra múlva fogyasztható!

    M e g j e g y z é s:

    - Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ!

    - Ha igazán szépre akarjuk készíteni a tortát, akkor 1 tortazselét a használati utasításnak megfelelõen elkészítünk, ha kissé kihûlt, a torta tetejére öntjük. Amikor a zselé megszilárdult, egy doboz (2-3 dl) habtejszínt felverünk kemény habnak 1 cs. vaníliacukorral és 1 habfix-szel, majd rózsákat nyomunk a torta tetejére.

    - A képeken eperrel készült torta látható.

    Jó étvágyat hozzá!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aszalt gyümölcsökből készült leves

    Aszalt gyümölcsökből készült levesAz aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.

  • Lekváros rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás fehérje, 2 dl lekvár.

  • Egressajt

    Hozzávalók: 1 kg egres, 20 dkg cukor.

  • Fóliás ponty

    Hozzávalók: 4 nagyobb pontyszelet, 2 kanál olívaolaj, 2 kiskanál õrölt kömény, só, bors, burgonya.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 szép szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl majonéz, 1-1 dl tejföl, ketchup (vagy házilag fûszerezett sûrû paradicsommártás), 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, teáskanálnyi só, csipetnyi porcukor.

  • Zöldséges csirkés tészta

    A borús napokon nincs is jobb mint egy tányér színes étel ami jókedvre derít. Itt jön a képbe ez a tészta, színes is, finom is, kell ennél több?

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 25 dkg érett bodzabogyó, 5 dl tej, 10 dkg cukor, fél citrom leve.

  • Paradicsomleves húsgombóccal

    Paradicsomleves húsgombóccalA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Almás rétes töltelék

    Hozzávalók: 1,5 kg reszelt alma, 10 dkg zsír, 5 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 g fahéj, 30 dkg liszt, 1 g só, 1 db tojás.

  • Joghurtos görögsaláta

    Hozzávalók: 1 kg kígyóuborka, 20 dkg feta sajt, 1 fej fodros saláta, fél piros színû kaliforniai paprika, fél zöld színû kaliforniai paprika, fél citrom kifacsart leve, 1 evõkanál olívaolaj, 2 dl joghurt, 2 dl sovány tejföl, 10 szem dióbél, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, kevés porcukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Finom nõi szeszély

    Elkészítés: Alaposan megmossuk a tojásokat, megtöröljük. Feltörjük, szétválasztjuk õket. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal is alaposan elkeverjük.

  • Ropogós tárkonyvajas csirkefalatok

    Hozzávalók:

    8 db csirke felsõcom, 8 szelet baconszalonna, 1-2 tk. apróra vágott tárkony, 5 dkg vaj, õrölt bors, só

  • Paradicsomos húsgombóc tésztával

    Paradicsomos húsgombóc tésztávalA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a szósszal és a húsgombóccal.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Sajtos hagymaleves

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

  • Ribiszkezselé

    Hozzávalók: 1 liter ribizlilé, 1 kg zselécukor, 1 citrom leve.

  • Tiramisu alla frutta

    Hozzávalók: 30 dkg mascarpone, 20 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 20-25 db savioardi (babapiskóta), 2 pohár narancslé 100%-os, 1/2 kg gyümölcsök (friss).