rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mákos-áfonyás kekesz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, rudat formázunk belõle, folpackba csomagoljuk és hûtõben pihentetjük minimum 1 órán át. ha teljesen megdermedt, éles késsel szeleteket vágunk és tepsire helyezzük. Elõmelegítjük a sütõt, és kb 13 perc alatt megsütjük, (közben folyamatosan figyeljük, nehogy megégjen).

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás csavart

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke (még finomabb, ha egy része erdei gomba), 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erõs paprika, 3 evõkanál olívaolaj, só, 1 kis csokor petrezselyem, 40 dkg csavart tészta, a tetejére: 4 evõkanálnyi reszelt parmezán.

  • Megjelent Jamie fõzõiskolája

    Isten hozott a Fõzõiskolámban!

  • Csülkös pörkölt

    Hozzávalók: 2 db elsõ sertéscsülök, 50-60 dkg sertéslapocka, hagyma, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 25 dkg kézi tarhonya.

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Szalonnás ananászos rakott hús

    Hozzávalók:

    - 1 kg karaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - mustár
    - citromhéj
    - 1 pohár tejföl
    - 1 ananász konzerv
    - só
    - bors
    - 15 dkg szalonna
    - 15 dkg sajt

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).

  • Sajtos sült rizs

    A rizst puhára fõzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük fõni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfõtt, leszûrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítõket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot.

  • Banánfagyi

    Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Paprikás szelet

    Paprikás szeletA megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, majd a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: 12 db megsütött palacsinta, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Misoleves

    Hozzávalók:

    25 dkg tofu (ne használjuk a füstöltet), 2 evõkanál fehér miso, 8 dl dashi, 1 nori lap, 2-3 szál újhagyma

  • Olimpikonok vallanak étkezési szokásaikról

    Az olimpiai bajnokok különleges reggelit kapnak gyõzelmük másnapján, Pekingben például strucctojásból készült rántottát - derül ki egy szakácskönyvbõl, amelynek megjelentetését a pekingi olimpia kezdetéhez idõzítette a kiadó.

    Az Ötkarikás szakácskönyv szerzõje W. Csoma Éva, aki annyit mondott magáról tudósítónknak, hogy nyomdaipari vállalata van, újságíró, háziasszony és édesanya. Valamikor sportolt is, innen a vonzalom e téma iránt.

  • Juhtúrós pogácsa

    Hozzávalók:

    30 dkg finomliszt, 10 dkg juhtúró, 15 dkg margarin, 2 dkgélesztõ, 2 db tojássárgája, 1db egész tojás, 35-40 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, zsír, só.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Sauce Cumberland

    Hozzávalók: 70 dkg ribiszke-kocsonya, 1-1 db narancs, citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár.

  • Kijevi diós

    A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütõport, 2-3 evõkanál tejfölt összedolgozunk. Ebbõl 3 lapot sodrunk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...