rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Száras ribizli vodkában

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kg fürtös ribizli, fél kg cukor, fél liter vodka (40 %-os, jófajta).

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A nem egészen érett fürtös ribizlit óvatosan megmosom, beleteszem az üvegekbe és rászórom a cukrot. Leöntöm a vodkával (rendes vodkával, nem hamisítvánnyal!) és lezárom, majd a kamrában a helyére teszem. Hidegtálak, fagylaltkelyhek pudingok díszítéséül szolgálhat a nyár emléke.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Gyümölcsös túrótorta

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

  • Pizzatészta

    Hozzávalók: 25 gr friss vagy 2kavéskanál szárított élesztõ, 300 ml langyos víz, 0,5 kg telkesõrlésû liszt, 25 gr szójaliszt (elhagyható).

  • Meggyes-pudingos sütemény

    Meggyes-pudingos süteményA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd akkor szeleteljük.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Cukkini leves paradicsomosan

    Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Majoránnás véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Mogyoró puding

    Sütõcsõben pirítunk 12.1/2 deka mogyorót s héjától tiszta kendõvel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül s ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Táplálkozásunk is befolyásolja a vérnyomásunk alakulását

    Vérnyomásértékeink alakításában táplálkozási szokásaink aktív szerepet vállalnak. Kutatások igazolják, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Szív, Tüdõ és Vér Intézete által kifejlesztett DASH diéta követésével csökkenthetõ a magas vérnyomás, illetve megelõzhetõ a betegség kialakulása.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...