rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Bifteki - Görög húspogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 4 EK olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 EK kétszersültmorzsa, 1 EK finom búzadara, 2 EK reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A paradicsomot megmosom, megtisztítom, kimagozom és finomra vágom, a hagymát megtisztítom és szintén finomra vágom. A darált húst egy tálban a tojással, a paradicsommal, a hagymával, a kétszersültmorzsával, a búzadarával és a sajttal alaposan összegyúrom.

    A kezemet idõnként sörrel nedvesítem. Az egészet lefedve mintegy 4 órára a hûtõbe teszem. A masszából fasírtokat formálok, azokat beolajozom és egy serpenyõben oldalanként mintegy 7-8 percig sütöm. Tzazikival tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Gyümölcsszósz

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Paradicsom mozzarellával

    Hozzávalók: 15 dkg mozzarella, 4 paradicsom, bazsalikomlevél, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

    Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.

  • Hagymás csirke

    2 személyre kb. 1 kiló hagymát megpucolunk és vastag karikákra vágjuk. Felét beletesszük a rómaitálba, erre rakjuk a csirkecombokat, amit fûszerezünk: só bors tárkony.

  • Pulykamáj krumlikosárkában

    Hozzávalók: személyenként 1 db pulykamáj, pár db nagy méretû krumpli, hengeres, fából készûlt fogpiszkáló, 1 fej hagyma, csipetnyi bors, zsiradék a sütéshez.

  • Borjúbecsinált

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 csésze mélyhûtött vegyes zöldség, tavasszal ugyanennyi borsó, kockára vágott új karalábé, darabokra vágott spárga, 3 kanál olaj, kevés liszt, só, csipet bors, pár, csepp citromlé.

  • Bíboros mártás recept

    Hozzávalók:
    15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Mészáros leves

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kanál liszt, 2 kanál olaj, 1 liter csontlé vagy kockából húsleveslé, só.

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Színes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vörösbab (konzerv), 10 koktélparadicsom, 4 evõkanál fehérborecet, 2 gerezd fokhagyma,4 evõkanál olívaolaj, néhány levél fejes-, jég- és madársaláta.

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Gombafasírt

    1 kg csiperke, vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

    A hagymát apróra vágom és megpárolom rajta a felszeletelt gombát, a zöldpetrezselymet apróra vágom, a fokhagymát átpréselem. Mindezeket fasírtmasszává gyúrom és morzsába forgatva forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat hozzá!

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Gyümölcsös gofri

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...