2024.03.29. - Auguszta

Lekváros pufi

Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól apró, vékonyka hasábokra vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel, hozzáadjuk a baracklekvárt, az õrölt fahéjat, a sót, a porcukrot és a sütõporral elkevert lisztet, végül beledolgozzuk az almahasábokat. A tésztának galuskamassza sûrûségûnek kell lennie. A tésztából két teáskanál segítségével kis halmokat engedünk bele a forró olajba és 2-3 perc alatt pirosra sütjük. (A massza nem ragad annyira rá a kanalakra, ha azokat elõzõleg belemártjuk a forró olajba.) A pufik eléggé megdagadnak, amelyeket az olajból kivéve, jól lecsurgatunk, illetve papírtörülközõre téve leitatjuk a fölösleges olajat. Kevés porcukorral meghintve tálaljuk. Magában is nagyon jó, de borhabbal vagy vaníliamártással egyenesen kitûnõ! Meglehetõsen egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon olcsó édesség.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!