2025.12.23. - Viktória

Négerfánk

Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evõkanál porcukor, 2 dl tejszín;
Elkészítése:

A vizet a vajjal felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot, majd a lisztet is beleöntjük. A masszát addig fõzzük, amíg az edény falától elválik. (Mindössze néhány percig tart a folyamat.) Közben folyamatosan keverjük. A tûzrõl lehúzzuk és hagyjuk kissé lehûlni, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. (Legjobb a konyhai robotgép keverõjével végezni a mûveletet.) A 180 fokra felhevített olajba két teáskanál segítségével kis halmokat engedünk, és 1-2 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges olajat, kihûtjük és
félbe vágjuk, majd vastagon megkenjük a keményre vert tejszínhabbal. Két fél habos fánkot összeillesztjük és leöntjük a csokoládémártással, majd hûtõszekrényben kihûtjük. Fogvájót szúrunk bele, úgy tesszük az asztalra, és a porcukorral meghintve tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.