rss
  • Caprese tésztasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10dkg olasz kockatészta, 20dk paradicsom, 5 dkg mozzarella, újhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

    A kockatésztát sós vízben megfõzzük. A paradicsomot apró, a mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk. A tésztával és a paradicsommal, egy kiskanál reszelt parmezánsajttal, 2-2 evõkanál újhagymakarikával és apróra vágott bazsalikommal összekeverjük. Öntetként egy kiskanál olívaolajat 2 evõkanál balzsamecettel elegyítünk, sózzuk, és borsozzuk, majd a már összekevert salátára öntjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Normand halleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fogasfilé (halszelet), 30 dkg polip, 4 db tigrisrák, 12 db fekete kagyló, 10 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, fél póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 csipet sáfrány, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom alapléhez: 50 dkg édesvízi halak csontja, 3 dl polip fõzõlé, 10 dkg rákvaj, fél póréhagyma, 10 szem egész bors, 50 g karikára vágott vegyes zöldség, rákvajhoz:10 dkg vaj, 20 dkg rákpáncél, 3 cl konyak, 1 dl fehérbor vagy alaplé.

  • Csirkeaprólék-leves

    A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel.

  • Tejes pite

    Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez: 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás.

  • Majonézes kukoricasaláta

    30 dg elõzõleg sós–cukros vízben megfõzött, majd lemorzsolt vagy késsel lefaragott zsenge csemegekukoricát keverjünk össze fél adag tartármártással.

  • Szalonnás uborka

    Hozzávalók

    30 dkg húsos szalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 db közepes uborka, 40 dkg darált csirkemell (lehet pulyka is), só, bors, 1 teáskanál Curry, 1 csomag petrezselyem apróra vágva, 1.5 dl húsleves

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Túrós-narancszselés sütemény

    Tészta: 1 csokis piskóta téglatest. A tésztát kettévágom és egy deszkán egymás mellé fektetem a két részt.

  • Cukkini krémleves

    Hozzávalók:

    1 nagyobb cukkini, 2 közepes krumpli, 1 v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 dl víz, 1 leveskocka, kevés tej vagy tejszín, só, bors

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.

  • Barbecue csirkeszárnyak

    Barbecue csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • 2 perces gesztenyekrémleves

    Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré, fél liter tej, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 2 evõkanál porcukor, 15 dkg mirelit meggy, 1 evõkanál vaj, 0,5 dl vörösbor.

  • Rózsa desszert

    Hozzávalók: 1 bögrényi rózsaszirom, piros, 4 db összezúzott banán, ugyanennyi aprított datolya, 2 evõkanál konyakba áztatott mazsola, reszelt alma, mandula, cukrozott narancshéj, vagy citronát, 4 evõkanál rózsadzsem, 2 narancs leve, tejszín.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Szõlõs muffin

    Hozzávalók:

    - 1 fürt szõlõ
    - 2 teáskanál sütõpor
    - 1 bögre cukor
    - 2 bögre liszt
    - 3/4 bögre olaj
    1 bögre joghurt
    1/2 bögre szõlõlé
    1 tojás
    2 teáskanál szódabikarbóna

  • Húsvéti muffin

    Hozzávalók: 12 darabhoz, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 kk. sütõpor, 2 kk. szódabikarbóna, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 csipet só, 1 ek. méz, 1 tk. rum csokis mazsolás drazsé, szines csokidara, szines apró tojáscukor.

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.