rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kakastöke sajtos partyfalatok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg kakashere, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 1 babérlevél, 1 bagettkenyér, 2-3 ek ajvar, fogvájó, vaj, reszelt sajt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    6 deci vizet felforralok a zúzott fokhagymával, a sóval és a babérlevéllel. Ebben a lében fõzöm puhára a heréket, majd lecsepegtetem õket.

    A bagettet 1,5 centi vastag szeletekre vágom, megkenem vajjal és mindegyik szeletre teszek egy tököt. Megtûzöm egy fogvájóval, megszórom reszelt sajttal és felülrõl 8-10 percig grillezem. Elõmelegített tálcára teszem és forrón tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás gombóc

    Elkészítés:

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belõle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük. Amikor feljönnek a felszínre, még 4-5 percig fõzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Almás csigafánk

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 db alma 4 dkg élesztõ, 2 dl tej,4 evõkanál cukor 1 citrom, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 6 dkg vaj, a sütéshez: étolaj, a fánk tetejére: fahéjas porcukor;

  • Szilveszeteri májpástétom

    Hozzávalók: 30 dkg (bármilyen) máj, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, petrezselyem, só, bors, majoranna.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Teasütemény

    Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 15 dkg. vaj, 1 kk.sütõpor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojás.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.

  • Betyár pecsenye

    Hozzávalók:

    8 szelet sertéskaraj, 50 kg darált sertéslapocka, 15 dkg gomba, 16 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál koriander, 1 teáskanál fûszerpaprika, kevés mustár, bors, só

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

  • Paradicsommártás

    Hozzávalók: 65 dkg húsos paradicsom, 1 fej hagyma, 1 csokor tárkony, 4 evõkanál olívaolaj, 1 cl tárkonyecet, 2 cl száraz vermut, só, õrölt fehérbors, 1 csipet cukor;

  • Õszi tejberizs

    Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.

  • Vajas tésztában sült körte

    Hozzávalók: 4 körte, 25 dkg vajastészta, 1 tojás.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

  • Virsli tojással

    Hozzávalók: személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Cappuccinos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 6 evõkanál víz

    A krémhez:

    - 8 dl tejszín
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mogyorós cappuccino por
    - 1 dl rum vagy rumaroma
    - 1 csomag zselatinfix

  • Gombás melegszendvics

    Hozzávalók: 4 ek. olaj, 5 dkg szeletelt császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott kk. só, 1 mk. bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér.

  • Szilvás sertéscsíkok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertéscomb
    - 15 cm-es póréhagyma
    - 20 dkg sárgarépa
    - 10 szem szilva
    - 15 dkg csiperkegomba
    - 2 szál chilipaprika
    - olaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 1 evõkanál méz
    - 0,5 dl sötét szójaszósz
    - 1 dl hideg víz
    - 1 evõkanál keményítõ

  • Libamáj sütve

    A libamájat, ha a szokásos módon parázson megsütöttük, egy edénybe tesszük egy darab libahájjal és a fehérmájas zsírdarabbal együtt. Hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, 1/2 vöröshagymát és a máj nagyságához mérten kb. annyi vizet töltünk hozzá, hogy alig ellepje és mire a víz elfõtt, a máj keresztül legyen fõzve.

  • Zellerkrém leves

    Zellerkrém levesA zöldségeket alaposan megtisztítjuk és kockára vágjuk, majd felhevített olajon megpirítjuk őket. A megpirított zöldségeket felöntjük az alaplével, majd addig főzzük míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ezután beleöntjük a tejszínt és 2 percig forraljuk. Zsemlekockákat pirítunk hozzá, és ízlés szerint petrezselyemzölddel díszítjük. Hozzávalók: 0.5 dl olaj, 3 db zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db fehérrépa, 1 db sárgarépa, 1.5 l húsleves alaplé, 2 dl tejszín, fehérbors, só.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...