rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ehetõ jégkocka

  • Share on Tumblr

    Saját fagyasztású, vagy a szupermarket mirelitpultjáról választott fagyasztott eper, gurulós málna, szeder erdei gyümölcs kerül jégkocka gyanánt az italba. Mire a "jég" áthûti az italt, saját maga is kellõen felissza a levet és kellemesen pikáns módon gurulhat le a gyomrunkba.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A módszert tökéletesre fejlesztettem, ami körülbelül a következõképpen néz ki:

    Lefagyasztok pár tetszetõs üveg salátástálat, pár kiskanalat, illetve stampedliket (ez utóbbit az öcsémtõl tanultam ). Mikor a vendéget kínálom, akkor csak keveset teszek ki a gyümölcsbõl, hiszen megolvadva már nem olyan értékes, bár a gyerekeknek tetszik. Újabb kínáláskor, vagy újabb vendég érkezésekor további tételeket veszek elõ.

    Hûsítõ pillanatokat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Natúr szûzérmék tejszínes spárgával

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye, 60 dkg spárga, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott ek. étkezési kukoricakeményítõ vagy valamilyen liszt, só, õrölt fehérbors, 1 csokor kapor, 1 citrom.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, csontlé, margarin, liszt, só, 1 dl tejföl, 1 tojás.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 1 libamáj, 1 liba testháj (kb. fél kg), 1 fej hagyma, kevés víz, esetleg 1 kávéskanál pirospaprika.

  • Lili-kifli

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg túró, kevés só, lekvár.

  • Tészta piros mártással

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma; paradicsomkonzerv; tészta; fûszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom; sajt.

  • Meggyesrétes

    Hozzávalók: 4 lapos réteslap, 2 pohár kefir, 3 kefires pohár cukor, 3 kefires pohár búzadara, 1/2 cs sütõpor, olaj, 2 cs. vanília, 10 dkg. meggybefõtt, fahéj. A tetejére: 1 tojás és 1dl. tejföl keveréke.

  • Barbecue csirkeszárnyak

    Barbecue csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, 1/2 l tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Húsvéti tojás

    Hozzávalok: 10 db tojás, növények virágai, levelei (pl. gyermekláncfû, százszorszép) 4 db vöröshagyma héja, picike zsír (fényesítéshez);

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 10 dkg dió, zeller, sárgarépa, citromlé, 1 vöröshagyma, 300 g joghurt, 150 g majonéz, 2 savanykás alma, 2 ek. citromlé, só, bors.

  • Húsos-brokkolis rakott tészta

    Húsos-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Burgonyapüré

    Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.

  • Kelrépa, mint fõzelék

    Ha a kelrépa még egészen gyenge és fiatal, akkor lehet apró kockákra vágni, vagy metéltre vágva zsírban párolni, míg megpuhult, de ha már nagyok s némelyik kicsit fás is, tanácsosabb sósvízben megfõzni az összevagdalt karalábét.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...