2025.12.15. - Valér

Ehetõ jégkocka

Saját fagyasztású, vagy a szupermarket mirelitpultjáról választott fagyasztott eper, gurulós málna, szeder erdei gyümölcs kerül jégkocka gyanánt az italba. Mire a "jég" áthûti az italt, saját maga is kellõen felissza a levet és kellemesen pikáns módon gurulhat le a gyomrunkba.
A módszert tökéletesre fejlesztettem, ami körülbelül a következõképpen néz ki:

Lefagyasztok pár tetszetõs üveg salátástálat, pár kiskanalat, illetve stampedliket (ez utóbbit az öcsémtõl tanultam ). Mikor a vendéget kínálom, akkor csak keveset teszek ki a gyümölcsbõl, hiszen megolvadva már nem olyan értékes, bár a gyerekeknek tetszik. Újabb kínáláskor, vagy újabb vendég érkezésekor további tételeket veszek elõ.

Hûsítõ pillanatokat!