rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Diós linzer

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg lisztet, 1 csapott kávéskanál sütõport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 tojást, 6,5 dkg cukrot, 6,5 dkg margarint összegyúrunk, kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evõkanál lekvárral megkenjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Tetejére: 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál víz, ezeket felfõzzük, majd 20 dkg diót belekeverünk, és ezt a tészta tetejére simítjuk. 8x8 cm-es darabokat vágjuk, majd a darabokat átlósan kettévágjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Kínai csirke golyó

    Édes-savanyú szósz:

    - 4 evõkanál ketchup
    - 0.5 teáskanál szójaszósz
    - 2.5 evõkanál ecet (10%-os)
    - 4 evõkanál barnacukor
    - 8 evõkanál kristálycukor
    - 100 ml víz
    - 1.5 evõkanál kukoricakeményítõ

    Csirke panír:

    - 8 evõkanál búzaliszt (BL55)
    - 8 evõkanál kukoricakeményítõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1 csipet fokhagymapor
    - 1 teáskanál kristálycukor
    - 150 ml víz

    A hús:

    - 4 db csirkemell filé

  • Pojéka leves

    Hozzávalók:

    0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Champagner bólé

    Hozzávalók: 2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefõtt, 10 cl cseresznyebefõttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgõ.

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Töltött csiperke

    Hozzávalók: 24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 50 dkg), 7,5 dkg feta sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál aprított petrezselyem, 1 evõkanál olívaolaj, 1 kis újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors, 1 szál petrezselyemzöld.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Édes-káposztafõzelék

    Hozzávalók: 70-80 deka káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, só, töröttbors, 30-40 deka sertésfejhús,1 deci tejföl.

  • Csípõs spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 4 gerezd fokhagyma, 8 szardella filé (konzerv), 4 dl olaj, fél hegyes pirospaprika, 4 evõkanál finomra petrezselyem, 4 dkg zsemlemorzsa, bors, só.

  • Narancspuncs

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál rum, 0,5 dl vörösbor, vaníliarúd, édesítõpor.

  • Egressajt

    Hozzávalók: 1 kg egres, 20 dkg cukor.

  • 33 étel a Paleolit táplálkozás jegyében

    A receptkönyvsorozat legújabb kötet az egyre népszerûbb paleolit táplálkozás jegyében született.

    A paleolit étrend tulajdonképpen kõkori étrendet jelent, amely állati eredetû fehérjéken és növényi szénhidrátokon, zöldségeken és gyümölcsökön, valamint magvakon alapul.

    Kerüli a tejet, és az egyéb tejtermékeket, a glutént tartalmazó gabonákat, a hüvelyeseket, a gyorsan felszívódó szénhidrátot, tartalmazó növényeket (rizs, burgonya, kukorica), valamint a hidrogénezett zsiradékot.

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Meggyes császármorzsa

    Hozzávalók (4 személyre):

    5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács

  • Töltött sertésborda

    Hozzávalók :

    80dkg karaj csont nélkül

    õrölt bors
    10dkg gomba
    1 piros húsú paprika
    1 csokor újhagyma
    10dkg brokkoli
    5 evõkanál olaj
    majoranna
    2 db tojás

    A mártáshoz:

    1 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    2dl tejszín
    2 ek liszt
    1 csokor kapor
    fél citrom leve

  • Diós almasaláta

    Hozzávalók: 3 szem alma, 6 dkg darált dió, 1 ek citromlé, 2 ek porcukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...