2024.04.17. - Rudolf

Enyhe mustármártás

Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evõkanál magos mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen õrölt fekete bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A húslevest felére beforraljuk. Mindkétféle mustárt elkeverjük a tejföllel és a tárkonnyal, majd 15 percig állni hagyjuk. A tejszínt a húsleveshez adjuk és 2-3 percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk az elõkészített mustáros tejfölt, és az egészet felforrósítjuk, de nem forraljuk. Lehúzzuk a tûzrõl és cukorral, sóval, borssal ízesítjük.

Tipp: Ennél a mártásnál az aromaanyagok a hideg tejfölben oldódnak ki. A mustárt nem szabad fõzni, különben kellemetlen, szúrós ízû lesz. Kíméletesen kezelve a mustár aromás marad. Húsokhoz, halakhoz vagy fõtt tojáshoz tálaljuk. Ha hal mellé adjuk, a mustár mennyiségét felezzük és a tárkonyt elhagyhatjuk. A mártást végül megszórjuk metélõhagymával.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!