közepes sûrûségû tésztát keverünk a tej, 3 pohár liszt, a kukoricaliszt, a sütõpor, a só, a két tojás és 2 evõkanál felhasználásával. A többi olajat felhevítjük 190 fokra. Beleforgatjuk a garnélarákot a visszamaradt lisztbe, majd a tésztába. Forró olajban 2 1/2-3 percig sütjük, forrón tálaljuk.
Tempura garnélarák
Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;
Elkészítése:
közepes sûrûségû tésztát keverünk a tej, 3 pohár liszt, a kukoricaliszt, a sütõpor, a só, a két tojás és 2 evõkanál felhasználásával. A többi olajat felhevítjük 190 fokra. Beleforgatjuk a garnélarákot a visszamaradt lisztbe, majd a tésztába. Forró olajban 2 1/2-3 percig sütjük, forrón tálaljuk.
közepes sûrûségû tésztát keverünk a tej, 3 pohár liszt, a kukoricaliszt, a sütõpor, a só, a két tojás és 2 evõkanál felhasználásával. A többi olajat felhevítjük 190 fokra. Beleforgatjuk a garnélarákot a visszamaradt lisztbe, majd a tésztába. Forró olajban 2 1/2-3 percig sütjük, forrón tálaljuk.