rss
  • Vadleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya;

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és egyenlõ darabokra vágjuk, a zöldségeket vékony karikákra vágjuk. A vajban az apróra vágott hagymát, zöldségféléket sóval, szemes borssal, kakukkfûvel pároljuk. A húst hozzátesszük, egy ideig együtt sütjük, azután felengedjük jóféle vörösborral, és lassú tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk, majd felöntjük kb. egy-másfél liter vad húslével, és összeforraljuk. Ezután kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, a húst kis kockákra vágjuk és félretesszük. Ezalatt a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára fõzzük, majd szitán áttörjük. Erre a burgonyapürére ráöntjük a levest, és az egészet újra átszûrjük. Ha túl sûrû, kevés húslével vagy vízzel hígíthatjuk és utánízesítjük. A csésze aljára teszünk a húskockákból és ráöntjük a forró levest.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 ek. cukor.

  • Uborkás-rizses káposzta

    Hozzávalók: 25 dkg ecetes (csemege-) uborka, 20 dkg rizs, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 1 evõkanál ételízesítõ, 4 gerezd fokhagyma, õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Banán nyalóka - egyszerû desszert gyerekeknek

    Hozzávalók:

    banán, méz, csoki vagy csokidara, fa nyárs vagy hurkapálca

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 - 1 1/2 kg csirkeszárny, 1 üveg sör.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük.

  • Saltsa tomatas

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 dl olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, 2 rúd fahéj.

  • Csirkepaprikás

    Hozzávalók: 8-10 szelet csirkehús, 10 dkg szalonna, 1-2 fej hagyma, paprika olaj, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 0,3 tejföl, fokhagymaolaj, só, csirkemáj.

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Rizs croquett

    A tisztára mosott két deci rizst, forró tejbe fõzzük be, melyet elõzõleg kicsit meg is sóztunk s gyakori kavarás mellett puhára fõzzük s aztán kihûlni hagyjuk.

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Kókuszkocka

    KókuszkockaA sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát a tepsibe öntjük, és kb. 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és összekockázzuk. A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Gesztenyegolyó

    25 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal, 2 evõkanál porcukorral, kevés vaníliával és 1 kávéskanál kakaóporral jól elkeverünk, majd vizes kézzel golyókat formázunk.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor;

  • Töltött kivi

    Hozzávalók: 8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé.

  • Olasz csokis süti

    Hozzávalók Piskótalap: 3 tojás, 1 ½ dl cukor, 2 evõkanál burgonya- vagy kukoricakeményítõ, 2 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál instant kávégranulátum, porrá törve 1 teáskanál sütõpor.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.