A tokaszalonnát puhára fõzzük. Az apró kockára vágott zsemlét tejben áztatjuk. A rizst megmossuk és puhára fõzzük. A tejben áztatott zsemlékhez, a fõtt rizshez és a megdarált fõtt húshoz hozzáadjuk a fûszerféleségeket, kellõen megsózzuk. Annyi vért adunk hozzá, hogy képlékeny massza legyen. Betöltjük a hurkabélbe és ropogós pirosra sütve frissen tálaljuk. Jégszekrényben 1-2 napig, mélyhûtõben 30 napig tárolható.
Majoránnás véres hurka
Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;
Elkészítése:
A tokaszalonnát puhára fõzzük. Az apró kockára vágott zsemlét tejben áztatjuk. A rizst megmossuk és puhára fõzzük. A tejben áztatott zsemlékhez, a fõtt rizshez és a megdarált fõtt húshoz hozzáadjuk a fûszerféleségeket, kellõen megsózzuk. Annyi vért adunk hozzá, hogy képlékeny massza legyen. Betöltjük a hurkabélbe és ropogós pirosra sütve frissen tálaljuk. Jégszekrényben 1-2 napig, mélyhûtõben 30 napig tárolható.
A tokaszalonnát puhára fõzzük. Az apró kockára vágott zsemlét tejben áztatjuk. A rizst megmossuk és puhára fõzzük. A tejben áztatott zsemlékhez, a fõtt rizshez és a megdarált fõtt húshoz hozzáadjuk a fûszerféleségeket, kellõen megsózzuk. Annyi vért adunk hozzá, hogy képlékeny massza legyen. Betöltjük a hurkabélbe és ropogós pirosra sütve frissen tálaljuk. Jégszekrényben 1-2 napig, mélyhûtõben 30 napig tárolható.