2024.05.12. - Pongrác

Húsvéti narancsos sárgarépa leves

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, pár percig pároljuk, majd öntsük fel a húslevessel. Fõzzük puhára (kb. 15 perc).

Közben az egyik narancs levét préseljük ki, a másik narancsot pucoljuk meg és filézzük ki éles késsel. A kaprot vágjuk apróra. A megfõtt sárgarépát pürésítsük, adjuk hozzá a narancslevet és a tejszínt, fûszerezzük, és tegyük vissza a tûzre, és forraljuk fel. Végül adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Filézett narancs gerezdekkel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!