rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A sárgarépát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, pár percig pároljuk, majd öntsük fel a húslevessel. Fõzzük puhára (kb. 15 perc).

    Közben az egyik narancs levét préseljük ki, a másik narancsot pucoljuk meg és filézzük ki éles késsel. A kaprot vágjuk apróra. A megfõtt sárgarépát pürésítsük, adjuk hozzá a narancslevet és a tejszínt, fûszerezzük, és tegyük vissza a tûzre, és forraljuk fel. Végül adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Filézett narancs gerezdekkel tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • S'More - pillecukros keksz

    Ez egy hagyományos és nagyon népszerû édesség Amerikában. A tûbortûz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerû a gyerekek körében köszönhetõen annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg héjában fõtt burgonya, 1 kk reszelt hagyma, 1 ek szûrt citromlé, 1 csipet fûszerpaprika, ízlés szerint édesítõszer és só.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.

  • Tormakrém

    Hozzávalók: 20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss, 20 dkg Besamel, 5 dkg margarin, 2 evõkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss), 5 dkg porcukor.

  • Almás szelet

    Hozzávalók: 1 evõkanál zsír, 2 egész tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg reszelt alma, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg liszt.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Töltött káposzta (római tálban)

    Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.

  • Körtés felfújt

    Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

  • Gesztenyés csirkemájkrokett

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
    (a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
    császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
    só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.

  • Barbecue-s csirkeszárnyak

    Barbecue-s csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítése: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Spenóttal töltött csirkemell

    Spenóttal töltött csirkemellA spenótot megtisztítjuk, alaposan, levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. A spenótot megpároljuk., majd párolás után kézi mixerrel kicsit összetörjük. A filézett csirkemellet az oldalán bevágjuk, mélyedést, úgynevezett kis zsebet alakítva ki rajta. Megreszeljük a sajtot majd az egyharmadát hozzákeverjük a spenóthoz. Megsózzuk, megborsozzuk, bármilyen fűszert adhatunk hozzá amit szeretünk, majd a húsba töltjük. A megtöltött csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé tesszük, olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Kék szilvás fagyi

    Hány 4 személyre: 30 dkg magozott kék szilva, 2 cl rum, 2 dl tej, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor.

  • Rizsgolyók rántva

    Hozzávalók:

    - 10 ek fõtt rizs
    - 5 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás
    - finomra aprított petrezselyemzöld
    - 1 ek paradicsompaszta
    - 10 szelet pármai sonka
    - liszt
    - zsemlemorzsa
    - olaj

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Tepsis cukkini

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom), 3-4 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, só, bors.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel.

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...