2025.07.13. - Jenõ

Húsvéti spenótos tekercs

Hozzávalók:

Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Keverjük össze a tojásokat a felengedett spenóttal, a liszttel, sóval és fokhagymaporral. Öntsük a massszát egy (kb. 27 x 36 cm-es) sütõpapíros tepsibe és süssük 200 fokra elõmelegített sütõben. Ha kész, borítsuk nedves konyharuhára, vegyük le róla a sütõpapírt, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. A töltelék hozzávalóit keverjük össze, és ha már a tekercs kihûlt, tekerjük ki, és 3/4 részét kenjük meg a töltelékkel. Ezután tekerjük fel, csomagoljuk alufóliába, és tegyük legalább egy órára a hûtõbe, hogy szépen szeletelhetõ legyen.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!