rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Húsvéti mézestálka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 1 éjszakára a hûtõbe tesszük. (Napokig eláll ott.) Egy fém vagy jénai tálat beborítunk alufóliával, és lehetõleg ráncmentesre simítjuk. Az edény aljának megfelelõ kör alakú tésztát szabunk. A mézes lapot megkenjük vizes ecsettel (nem kell eláztatni!), és így helyezzük az alufóliára. A továbbiakban a figurákat hasonlóan helyezzük el. 180 fokon kb. 20 percet sütjük. A sütõbõl kivéve egy befõttes üvegre helyezzük át, és egy tojással átkenjük, amitõl szép fényes lesz. Így hagyjuk teljesen kihûlni másnapig, amikor is óvatosan megszabadítjuk az alufóliától.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zalai sós bukta

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.

  • Csirkemáj fehérboros gombamártásban

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 4 evõkanál olaj, 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 dl fehérbor, liszt, bors, 1 dl húsleves, babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk és ráhelyezzük a tálra.

  • Rakott hús gombával

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

  • Jércemell csíkok kukoricában

    Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Kagylóleves

    Hozzávalók:

    2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Currys-kukoricás tészta

    Hozzávalók: 4 személyre 50 dkg tészta, 1 kis fej hagyma, fél doboz konzerv kukorica, 2 dl tejszín, só és curry, olaj.

  • Pizza Firenze

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 20 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, 1 ek vékonyra vágott hagymakarika, 1 ek magozott fekete olajbogyó, só, bors.

  • Karamellizált zöldségek

    Hozzávalók:

    - 2 szál sárgarépa
    - 2 nagyobb fej fõzõhagyma
    - 4 kis fej lilahagyma
    - fél piros húsú kaliforniai paprika
    - 1 marék nagyon zsenge cukorborsó héjastól
    - 7-8 dkg cukor
    - 0,5 dl fehérborecet
    - 1,25 dl forró víz
    - csipet só
    - citromlé
    - bors

  • Barackos kifli

    30 deka lisztet gyúródeszkára teszünk s közepén mélyedést csinálva beleteszünk 2 deka tejbe feloldott élesztõt, 3 tojássárgáját, sót, kis cukrot, 1-2 kanál tejfelt s mindebbõl rétes tészta keménységû tésztát gyúrunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Gyümölcsös túróturmix

    Hozzávalók: 35 dkg túró, 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg friss gyümölcs, 25 dkg túró.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Csülök egytál

    Hozzávalók: 2 csülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, bors, szerecsendió, só.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Angol karácsonyi sütemény

    Hozzávalók: 22 dkg margarin, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 ek.rumaroma, 2 vaníliás cukor, csipet só, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg aszalt gyümölcs,esetleg mogyoró,dió keveréke aprítva.

  • Kakaós csiga

    Hozzávalók:

    tészta: 1/2 kg liszt, 3 dl tej, 1 csomag élesztõ és a felfuttatásához tej, cukor, só, 1 tojás, 1 kanál étolaj; 2-3 dl tej - erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához
    töltelék: 1 Ráma margarin, 4 evõkanál kakaópor, cukor (ízlés szerint)

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...