2024.03.19. - József, Bánk

Zsemlés májas hurka

Hozzávalók: (kb. 5 kg-hoz) 1 kg tokaszalonna-nyesedék, 1 kg disznómáj, 75 dkg véres apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle, fél liter tej, 1 g törött szegfûbors, 2 dkg törött fekete bors, 1 evõkanálnyi majoránna, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben puhára fõzzük. A májat nyersen apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. Ha a húsfélék puhára fõttek, szintén ledaráljuk és hagyjuk kihûlni. Az apró kockára vágott zsemlét tejben megáztatjuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megfonnyasztjuk, végül az egészet alaposan összedolgozzuk a hozzáadott sóval és fûszerekkel. Ha a képlékenységhez szükséges, kevés húslével hígítjuk. Az elõre elkészített, darabokra vágott, tisztított hurkabelet betöltjük, végeit lekötjük, és a már elõbb leírt módon megfõzzük, a fõzõlébõl kiemelve hideg vízben lehûtjük, majd leszáradás után hûvös helyen tároljuk felhasználásig.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!