2024.04.25. - Márk

Debreceni rizses-májas hurka

Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz) 50 dkg rizs, 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 80 dkg disznóhús, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg cajary bors, só, 1 csapott evõkanál majoránna;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük fõni, köztük a májat is. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még további 30 percig fõzzük. A síron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk. A hús fõzõlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára fõzzük, majd hideg vízben leöblítjük. A kihûlt zsiradékot a hússal közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfõzött rizzsel, a fûszerfélékkel kellõen szórva összekeverjük. Ha nem találjuk elég képlékenynek a töltéshez, a fõzõvízbõl hígíthatjuk. A hurkabélbe lazán betöltjük, végeit elkötjük, és alig forró vízben 30 percig fõzzük. Ha kihûlt, fogyasztás elõtt átsütjük, hidegen vagy melegen tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!