rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sós gesztenyepalacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A palacsintát a szokott módon megsütjük. A gesztenyemasszát a tejföllel kenhetõre keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A palacsintákat egyenként megtöltjük a gesztenyés krémmel, és két végüket behajtva, szorosan felcsavarjuk. Lisztbe mártjuk, a habosra felvert tojásba beleforgatjuk, és zsemlemorzsába hempergetve, 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 1-2 perc alatt szép pirosra megsütjük, a fölösleges olajat leitatjuk,
    és tartármártással tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Italkorcsolya

    Hozzávalók: a tésztához 40 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1 teáskanál só, a töltelékben: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika (esetleg erõs), 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje;

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Fóliában sült zöldséges csirke

    1 adagnak minõsül, igény szerint sokszorozható: Egy nagyobb darab alufóliát megkenünk olajjal, ráhalmozzuk a felkockázott krumplit, megsózzuk, és ráfektetünk egy közepesen vastag szelet csirkemellfilét.

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Citromos - narancsos tea

    Hozzávalók: 7,5 dl erõs tea, 2 evõkanál cukor, 1 dl narancslé, 5 cl citromlé, 1 evõkanál narancs reszelt héja.

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Diós torta

    Diós tortaMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Margarinnal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a cukrot és a juharszirupot. Alaposan keverjük össze m, majd ehhez adjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szerecsendiót. Előmelegített sütőben, majdnem 1 órán át sütjük. Míg sül a tészta közben keverjük ki a cukrot, a margarint, a vaníliát és a krémsajtot. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Olvasztott étcsokit csurgassunk a tetejére díszítésnek. Illetve lehet diódarabkákkal is díszíteni.

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Csokoládéfelfújt

    Hozzávalók: 2 evõkanál darált mandula, 2 evõkanál liszt, 15 dkg étcsokoládé, 4 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás.

  • Tojásos haluska

    Könnyû haluskatésztát készítünk fél kiló liszt és két egész tojásból, a szükséges víz hozzáadásával s ebbõl forró sósvízbe apró haluskákat fõzünk be.

  • Tojásleves

    Hozzávalók:

    - 2 evõkanál liszt
    - 1 evõkanál õrölt paprika
    - 1 csipet fûszerkömény
    - só
    - 4 db tojás
    - 1,5 liter víz
    - kevés olaj

  • Csipkelimonádé mézzel

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

  • Sajtkrémmel töltött pogácsa

    Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 1 dl tej 20 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Grillezett padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfûszer.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Szerb bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehér bab, 25 dkg burgonya, 25 dkg paradicsom, 1 paprika, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó leveszöldség, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek sûrített paradicsom, 1 ek olaj, 1 tk fûszerpaprika, 1/2 tk só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...