rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Juhász zsemle

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A zsemléket lapjában vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjük, jól megsózzuk, meghintjük a pirospaprikával és a borssal. A zsemleszeleteket vastagon bekenjük a krémmel, majd egyet-egyet összeragasztunk. Jól összenyomjuk, nehogy szétessen. A tojásokat habosra felverjük, borssal és kevés sóval
    ízesítjük, majd a lisztes zsemleszendvicseket beleforgatjuk. Ismét lisztbe mártjuk, csak ezután rakjuk a 180 fokra felhevített olajba, és 1-2 perc alatt megsütjük. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütõ készülékbe, mert hamar összeragadhatnak a szendvicsek. Lecsurgatjuk a fölösleges olajat és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. Salátát ne felejtsünk mellé kínálni! Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bácskai rizses gomba

    Elõször készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fõ, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evõkanál olajon dinszteljük üvegesre.

  • Almás palacsinta

    Hozzávalók: 2 tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1-2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 2 nagy savanykás alma, 1 evokanál porcukor, 1 evokanál citromlé, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál, orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi orölt szegfuszeg;

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • Meggy mártás

    Fél kiló meggyet magvaitól megtisztítunk s az elkészített híg rántáshoz keverve felöntjük levessel, vagy vízzel, egy jó darab egész cukrot, sót s egy darab egész fahéjat téve még hozzá.

  • Spagetti budai módra

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 dl tej, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evokanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evokanál só, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.

  • Puncsos szelet

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 8 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál méz
    - 1 dl tej
    - 5 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 cs. puncs ízû pudingpor
    - 7 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg porcukor
    - 1 db rumaroma
    - 1 cs. babapiskóta

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Fokhagymás báránycomb

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 5-10 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 2 dl száraz vörösbor, 1 leveskocka, rozmaring, só, bors.

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Sörösen sült csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 4 db nagy vöröshagyma
    - 8 gerezd fokhagyma
    - 4 szelet vékony füstölt szalonna
    - 2 ek olaj
    - 4 tk cayenne bors
    - 2 ek mustár
    - 2 tk õrölt kömény
    - 4 db babérlevél
    - 1,5 dl sör
    - só
    - frissen õrölt bors
    - tetszõleges húsfûszer
    - petrezselyem

  • Káposztaleves füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Rakott sonkás tészta

    Rakott sonkás tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk. A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük. Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne. Beleforgatjuk a tésztát, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Citromlikõr

    Hozzávalók:

    10 citrom, 2 zöldcitrom, 1,5 liter vodka, 1,5 kg cukor, 1,5 kg víz

  • Sütés nélküli almatorta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag babapiskóta
    - 1 kg alma hámozva, lereszelve
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 1/2 citrom leve
    - csipet őrölt fahéj
    - 2 ek. cukor
    - 5 dl víz

  • Olasz szalagtészta

    Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Fügebor

    Hozzávalók: 1 kg füge (friss), 3 dkg élesztõ, 3 dkg borkõ, 10.5 liter víz, 3 kg cukor.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...