2025.12.14. - Szilárda

Meleg sajt hajdú módra

Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;
Elkészítése:

A sajtot nagyon nehéz úgy bundázni, hogy sülés közben ne folyjon ki. Ez a recept teljesen biztos módszer ahhoz, hogy a sajt "épségben" megússza a viszontagságokat. A sajtszeletekbõl egyforma, kétujjnyi vastag rudakat vágunk. A tojást a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fûszereket. A sajtrudakat elõször lisztbe, ezután pedig a tojásba mártjuk és a zsemlemorzsában forgatjuk. A maradék tojást 2 evõkanál liszttel és 1-2 evõkanál vízzel összekeverjük, majd a palacsintatésztaszerû masszába beleforgatjuk a már bebundázott sajtrudakat. Rögtön beletesszük a 180 fokos olajba és 1-2 perc alatt világosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük, ízlés szerint még nedvszívó papírra helyezve is leitatjuk, és petrezselymes, párolt rizzsel, valamint tartármártással tesszük az asztalra. Gyorsan és egyszerûen készíthetõ, remek borkorcsolya.