rss
  • Meleg sajt hajdú módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;

    loading...

    Elkészítése:

    A sajtot nagyon nehéz úgy bundázni, hogy sülés közben ne folyjon ki. Ez a recept teljesen biztos módszer ahhoz, hogy a sajt "épségben" megússza a viszontagságokat. A sajtszeletekbõl egyforma, kétujjnyi vastag rudakat vágunk. A tojást a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fûszereket. A sajtrudakat elõször lisztbe, ezután pedig a tojásba mártjuk és a zsemlemorzsában forgatjuk. A maradék tojást 2 evõkanál liszttel és 1-2 evõkanál vízzel összekeverjük, majd a palacsintatésztaszerû masszába beleforgatjuk a már bebundázott sajtrudakat. Rögtön beletesszük a 180 fokos olajba és 1-2 perc alatt világosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük, ízlés szerint még nedvszívó papírra helyezve is leitatjuk, és petrezselymes, párolt rizzsel, valamint tartármártással tesszük az asztalra. Gyorsan és egyszerûen készíthetõ, remek borkorcsolya.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Fûszeres, töltött kínai kel

    Hozzávalók:

    1 fej kínai kel, 35 dkg darált sovány marhacomb, 25 dkg darált sertés tarja, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál római kömény, 1 evõkanál õrölt koriander, 2 kis pohár tejföl, 1 teáskanál fûszerpaprika, 1 evõkanál szójaszósz, fekete bors, só

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Joghurtos hal

    Hozzávalók:

    0.5 kg tengeri halfilé, só, bors; zöldfûszerek tetszés szerint: (bazsalikom, kakukkfû, petrezselyemzöld, kapor), ½ citrom leve, 2 dl joghurt

  • A görögdinnye remek vitaminforrás

    A legkedveltebb nyári gyümölcs szezonja is eljött. A görögdinnye valószínûleg a legtöbbet vásárolt hûsítõ. Nemcsak mézédes íze miatt szeretjük, de rengeteg vitamin található benne, és méregtelenítõ hatásáról is igen híres.

  • Füstölt csülkös marhapecsenye

    Hozzávalók: egy szépséges füstölt csülök, 1 kg csont nélküli marhahús, 30-40 dkg vöröshagyma, 1 tk. majoránna, 2,5 kg burgonya.

  • Sajtos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, zsír 10 dkg, gomba 5 dkg, parmezán 5 dkg, bors, só 1-1 késh., petrezselyem 1/2 csomó.

  • Gombás kacsamell

    Hozzávalók:

    - 1 kacsamell
    - 200 g gomba
    - 1 lila hagyma
    - 50 ml whiskey
    - 50 ml balzsam
    - ecet
    - só
    - bors

  • Borkrémes tekercs

    Hozzávalók: (8 személyre):

    A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor

  • Csontleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 1-3 fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 ek só.

  • Sült kagyló fokhagymával

    Hozzávalók: 1 doboz natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Resztelt máj vörösborosan

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertésmáj
    - 3 nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl vörösbor
    - étolaj
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - só

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Nõi szeszély

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mk sütõpor, 1 mk törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott tk pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Fonott tejes kalács

    Két deci langyos tejben feloldunk 2 deka élesztõt, kis cukorral s 10 deka lisztbõl kovászt csinálunk. Fél kiló liszthez 2-3 tojássárgáját 1 kanál porcukrot, sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a tészta se kemény, se lágy ne legyen s kézzel folyton tépve és dagasztva a tésztát jól kidolgozzuk.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Aranygaluska - kakaósan - vaníliasodóval

    Hozzávalók: 65 dkg liszt, 3 dl tej, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg élesztõ. A szóráshoz: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, és 1 ek. õrölt fahéj keveréke. Kenéshez: 20 dkg olvasztott margarin. Vaníliasodóhoz: 1,2 l tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 8 tojás, 20 dkg porcukor.

  • Szarvas vagy õzfilé roston

    Hozzávalók:

    600 g szarvas vagy õzfilé, 1 dl olaj (olíva), só, õrölt bors, kakukkfû, rozmaring, zúzott fokhagyma

  • Alap muffin

    Hozzávalók: 300 ml finomliszt, 1-1 csapott mokkáskanál sütõpor és szódabikarbóna, csipet só, 150 ml kristálycukor / méz vagy barnacukor is lehet/ 1db tojás, 200 ml tej vagy fõzõtejszín, 75 ml olaj és a forma kikenéséhez 20 g vaj.

loading...