2024.03.29. - Auguszta

Meleg sajt hajdú módra

Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sajtot nagyon nehéz úgy bundázni, hogy sülés közben ne folyjon ki. Ez a recept teljesen biztos módszer ahhoz, hogy a sajt "épségben" megússza a viszontagságokat. A sajtszeletekbõl egyforma, kétujjnyi vastag rudakat vágunk. A tojást a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fûszereket. A sajtrudakat elõször lisztbe, ezután pedig a tojásba mártjuk és a zsemlemorzsában forgatjuk. A maradék tojást 2 evõkanál liszttel és 1-2 evõkanál vízzel összekeverjük, majd a palacsintatésztaszerû masszába beleforgatjuk a már bebundázott sajtrudakat. Rögtön beletesszük a 180 fokos olajba és 1-2 perc alatt világosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük, ízlés szerint még nedvszívó papírra helyezve is leitatjuk, és petrezselymes, párolt rizzsel, valamint tartármártással tesszük az asztalra. Gyorsan és egyszerûen készíthetõ, remek borkorcsolya.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!