2024.03.29. - Auguszta

Sajtos borkorcsolya

Hozzávalók: 1 hosszúkás zsúrkenyér, 20 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 2 db egész tojás, fél dl tej, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 5 dkg finomra darált amerikai mogyoró;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A vajat összekeverjük a sóval, a borssal, a megtisztított, zúzott fokhagymával és a mogyoróval. A zsúrkenyeret nagyon vékony szeletekre vágjuk. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük a mogyorós vajjal, majd egy akkora, nagyon vékony szelet sajtot borítunk rá, amekkora majdnem elfedi. A tetejére rakunk egy másik, megkent kenyérszeletet és kissé összenyomjuk. Ha az összes kenyeret ily módon "párosítottuk", akkor a tejjel habosra felvert, megsózott és megborsozott tojásban néhányszor megmártogatjuk a szendvicsek mindkét oldalát. Apránként süssük meg a 170 fokos forró olajban (2-4 perc). A hõ hatására a kenyérszeletek szinte összeragadnak a bennük lévõ sajttól. Nagyon finom, fûszeres rágcsálnivaló bor vagy sör mellé. Kissé munkaigényes, de megéri a fáradságot.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!