rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gombás tojás - másképpen

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    8 tojást keményre fõzünk, meghámozunk, és a tompábbik végükbõl egy nagyon vékony lapot levágunk. Óvatosan kiszedjük a fõtt sárgákat. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a felforrósított olajba rakjuk. Megsózzuk, rászórjuk a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemzöldet. Törött borssal ízesítjük és fedõ alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütve kissé kihûtjük, ezután összekeverjük a fõtt tojássárgákkal és a tejföllel. 1 nyers tojással a zsemlemorzsát is hozzáadjuk, majd a tölteléket óvatosan beletöltjük a kemény tojás fehérjerészébe. A megmaradt tölteléket összekeverjük a habosra felvert nyers tojásokkal. Az ilyen módon megtöltött tojásokat elõször lisztbe, majd a tojáskeverékbe mártjuk, ezután a zsemlemorzsában megforgatjuk. Majd ismét tojásba és morzsába forgatjuk. A nyílásánál jól rányomkodjuk a bundát, és úgy tesszük bele az olajba, hogy a nyílás fölfelé legyen. A forró olajban szinte pillanatok alatt "összekap" a töltelék és a bunda nem folyik szét. A 2-3 perc alatt megsült tojásokat hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Salátát se felejtsünk el mellé kínálni. Kissé bonyolult az elkészítése, de nagyon finom falat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Zöldséges sonkaleves

    Zöldséges sonkalevesA megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

  • Töltött csiperke

    Hozzávalók: 24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 50 dkg), 7,5 dkg feta sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál aprított petrezselyem, 1 evõkanál olívaolaj, 1 kis újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors, 1 szál petrezselyemzöld.

  • Balzsamos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 ek dijoni mustár, 3 ek balzsamecet, 2 gramm fokhagyma, 150 ml olívaolaj, 1 ek olasz fûszerkeverék, 200 gramm sonka, 600 gramm csirkesült, 1 db jégsaláta, 2 db paradicsom, 1 db óriás fehérbab, 3 csokor újhagyma, 200 gramm zsírszegény sajt, 100 gramm olíva bogyó.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Barna tárkonyos mártás

    Hozzávalók: 3 dl barna borjú alaplé, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, bors, tárkony.

  • Rakott karalábé

    Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Csirkés rizottó

    Hozzávalók:

    1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves, 5 deka vaj, 25 deka vialone-, vagy arborio rizs, 1 pohár száraz fehérbor, 3-4 ek. reszelt pecorino, 3 csirkemellfilé, 3 ek. olívaolaj, 2 szál szárzeller, fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, só, és frissen õrölt feketebors, oregano

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Nyelvhal grenoble-i módra

    (Nyelvhal helyett használhatunk más fehér húsú halat is.) A kifilézett halat legalább fél óra hosszat citromos, borsos lében áztatjuk, hogy a húsa tömör és fehér maradjon.

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Vasi pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

  • Csokitorta mentásan

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

  • Ánizsos párolt kacsa

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb kacsa, 5 ek. szójamártás, 60g kacsazsír, 1 db póréhagyma, 3 db csillagánizs, egész bors, só, 1 kk. finomra vágott gyömbér, 50 ml rizsbor ( vagy száraz fehérbor), 100 g friss csiperke gomba, 100 g konzerv bambuszrügy, 2 ek. étkezési keményítõ, 4 db újhagyma díszítésnek.

  • Tojásos tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, 3 db tojás, 3 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...