2024.04.25. - Márk

Palacsintában sült sajt

Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fehér bors, kevés szódavíz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojást habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, a borsot, a curry-t, és belekeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb legyen a palacsintatészta. A sajtot vastag, hosszú csíkokra vágjuk. Elõször lisztben megforgatjuk, majd belemártjuk a tésztába és a 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 1-2 perc alatt szép világossárgára megsütjük. Az olajból kivéve itatóspapírra vagy papírszalvétára rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja. Ha kihûlt, újra belemártjuk a tésztába és ismét beletesszük a forró olajba. Immáron pirosra sütve lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Saláta vagy majonézes mártás illik hozzá, petrezselyemmel ízesített rizs társaságában. Kissé munkaigényes, de nagyon finom sörkorcsolya.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!