2024.04.20. - Tivadar

Virsli köpönyegben

Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szép nagy kelkáposztalevél, 1 púpozott evõkanál mustár, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2 db egész tojás, 2 evõkanál tej, kevés só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kelkáposztaleveleket forrásban lévõ, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 perc múlva leszûrjük és lecsöpögtetjük. A vastag ereket úgy vágjuk le, hogy a levelet ne lyukasszuk ki. A virslik bõrét lehúzzuk. A leveleket a mustárral bekenjük, a virslit rátesszük és felcsavarjuk. Két végét úgy göngyöljük bele, hogy a csomagocska ne essen szét. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a lisztbe mártott, köpönyeges virslit beleforgatjuk a tojásba, végül zsemlemorzsában meghempergetve, 2-3 percre 180 fokos forró olajba rakjuk. Egyszerre csak négyet süssünk, hogy legyen helyük, ne szoruljanak össze. A megsült, lecsöpögtetett virslit tálalhatjuk melegen, salátával vagy hideg mártással, de tálalhatjuk hidegen is. Ekkor a kis rudakat 3 centis darabokra vágjuk és egy-egy dárdácskát beleszúrva, salátalevéllel bélelt tálra rakjuk. Fokhagymás, majonézes mártásba mártogatjuk. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, akár vendégvárónak is alkalmas kínálnivaló.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!