rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Virsli köpönyegben

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szép nagy kelkáposztalevél, 1 púpozott evõkanál mustár, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2 db egész tojás, 2 evõkanál tej, kevés só;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A kelkáposztaleveleket forrásban lévõ, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 perc múlva leszûrjük és lecsöpögtetjük. A vastag ereket úgy vágjuk le, hogy a levelet ne lyukasszuk ki. A virslik bõrét lehúzzuk. A leveleket a mustárral bekenjük, a virslit rátesszük és felcsavarjuk. Két végét úgy göngyöljük bele, hogy a csomagocska ne essen szét. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a lisztbe mártott, köpönyeges virslit beleforgatjuk a tojásba, végül zsemlemorzsában meghempergetve, 2-3 percre 180 fokos forró olajba rakjuk. Egyszerre csak négyet süssünk, hogy legyen helyük, ne szoruljanak össze. A megsült, lecsöpögtetett virslit tálalhatjuk melegen, salátával vagy hideg mártással, de tálalhatjuk hidegen is. Ekkor a kis rudakat 3 centis darabokra vágjuk és egy-egy dárdácskát beleszúrva, salátalevéllel bélelt tálra rakjuk. Fokhagymás, majonézes mártásba mártogatjuk. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, akár vendégvárónak is alkalmas kínálnivaló.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti fonottas kalács

    Hozzávalók: 1kg finomliszt, 15 dkg vaj, 1 db tojás + 1 a kalács megkenéséhez, 5 ek cukor, 5 dl tej, 4 dkg élesztõ, 1 kk só;

  • Fûszeres Graham torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál õrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej

  • Legényfogó leves

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, 30 dkg csirkemell, 30 dkg csirkemáj, 2 dl fõzõtejszín, 2 dl tejföl, 1 teáskanál citromlé, 2 nagyobb fej vöröshagyma, olaj, só, fehér bors, tárkony, esetleg egy húsleveskocka vagy elõzõleg félretett húsleves leve

  • Patiszon rántva

    Hozzávalók: 2 db közepes patisszon, ételízesítõ, õrölt feketebors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, napraforgóolaj.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Spenótos krumplik

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Gombócos leves

    Hozzávalók:

    - 2 fej vöröshagyma
    - fél kg burgonya
    - 1 ek olaj
    - 1 ek pirospaprika
    - 1 db paprika
    - 1 db paradicsom
    - 1 db leves kocka
    - 1 mk egész fûszerkömény
    - 1 db tojás
    - fél kg liszt
    - 1 ek vaj
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Körözött köleskásából

    Hozzávalók: 10 dkg köles, 4 dl tej, 10 dkg Rama margarin, 1-1 evõkanál paprika- krém és mustár só, õrölt bors, 1 mokkáskanál köménymag ,2 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és metélõhagyma.

  • Rakott kelkáposzta

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

  • Cukkinipörkölt

    Vegyünk egy kiló hámozott, felkockázott cukkinit, dobjuk rá olajon megpirított vöröshagymára, dinszteljük kicsit, ízesítsük vegetával, majd dobjunk rá még négy kisebb, felkockázott paradicsomot, majd csak ezután szórjuk meg pirospaprikával.

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Töltött zsömle

    Hozzávalók:

    - 6 db zsemle
    - 1/2 kg túró
    - 10 dkg barna cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 15 dkg friss eper
    - 1/2 l tej vagy egy doboz madártej

  • Krémes fagylalt

    Hozzávalók:

    500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...