rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Barackos kókusztekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A barackot forró vízzel leöblítjük, 20 percig áztatjuk, majd lecsepegtetjük, és 2-3 evõkanál liszttel összekeverjük. A sütõt 180 C-ra bemelegítjük. Egy õzgerincformát kizsírozunk. Az összes többi hozzávalót egy nagy tálban elektromos habverõvel könnyûvé, habossá verjük. A végén a lisztes barackot is beleforgatjuk. A formába kanalazzuk, és 50 perc alatt tûpróbáig sütjük. A sütõbõl kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit késsel meglazítva deszkára beborítjuk. Langyosan vagy hidegen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tormás halleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg hal
    - 2-3 hagyma
    - 2 paprika
    - 2 liter víz
    - 2 tojás
    - 2-3 paradicsom
    - 1 torma
    - lestyán
    - kapor
    - petrezselyem
    - só
    - bors
    - 1 marék cseresznyeszilva

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.

  • Burgonya pogácsa

    Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.

  • Tejfölös sertésraguleves

    Hozzávalók:

    25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

  • Ételkészítési ismeretek

    Vendéglátós generációk nõttek fel Petõ Gyula Ételkészítési ismeretek címû könyvén.

  • Bélszin borsban sütve

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 50 g madagaszkári zöldbors, 30 g mustár, 200 ml tejszín, 50 ml konyak, 50 g olaj, 50 g vaj, só, 100 ml húsleves. Körethez: 150 g magozott meggy, 30 g vaj, 150 g brokkoli, vagy kelbimbó, 40 g vaj, só, bors, szerecsendió, 8 db burgonyafánk, 150 g párolt körte.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Borjúmáj

    Hozzávalók:

    4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

  • Burgonyás rántotta

    Hozzávalók: fél kg burgonya, zsír, 6 tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem, saláta.

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

  • Saltsa tomatas

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 dl olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, 2 rúd fahéj.

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sütiből készült nyalóka

    Sütiből készült nyalókaA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele. A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Grillage torta

    25 deka mandulát leforrázva, megtisztítunk, jól megmosva, leszárítjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...