rss
  • Lucullusi csirkeszárny

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10 dkg gomba, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, másfél dl világos sör, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só, 1 csokor petrezselyem-zöld, 1 db egész tojás.

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez késõbb felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A gombát megtisztítjuk, és a sonkával, valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb palacsintatészta massza legyen belõle. A szárnyakat elõször lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és a 170 fokos olajba téve 6-8 perc alatt szép pirosra megsütjük. Salátával és párolt rizzsel vagy rizibizivel tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma;

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Tésztába bújtatott virsli

    Tésztába bújtatott virsliA mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A virsliket hosszában négybe vágjuk, a csíkokat felezzük. A tésztát megkenjük ketchuppel, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokra tesszük a virslit, feltekerjük, és amikor jól áttekertük, elvágjuk, és jöhet a következő virsli a csíkra. Megkenjük felvert tojással, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rendezzük, és az előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosra sütjük.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Csokis tallér

    Hozzávalók:

    - 1 tábla étcsokoládé
    - 15 szem mogyoró
    - 0.3 dl tejszín

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Tejfölös raguleves

    Tejfölös ragulevesA húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát is pici darabokra vágjuk. A paradicsomot felnegyedeljük, a répákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítjuk őket. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húskockákat. Kicsit megpirítjuk, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntjük kb. 2 liter vízzel. Jól megsózzuk és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobjuk.

  • Túrókrémleves

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

  • Zöldborsós zsemlyefelfújt

    Hozzávalók: 6 db zsemlye, tej, fél kg zöldborsó, 3 tojás, só.

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Paradicsomos-káposzta

    Egy középnagyságú fej káposztát meggyalulunk, besózzuk s egy lábasban, melyben elõzõleg már egy kis hagymát pirítottunk, beletesszük s pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Üdítõ gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1,5 dl almalé, 2 dl gyümölcsjoghurt, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi õrölt fahéj, tejszínhab.

  • Zöldséges fasírt

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

  • Nyári tejfölös saláta

    Hozzávalók: 3 db paprika, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 db uborka. Az öntethez: 1 pohár tejföl, fél csokor friss petrezselyem, kapor, só, bors, cukor, ecet vagy citromlé.

  • Túrótorta variációk!

    A túrótortáknak külön irodalmuk van az angolszász országokban és a német nyelvterületen. Nálunk is egyre népszerûbbek. Ismerkedjünk meg a három alapváltozattal!

  • Krémsajtos torta

    Hozzávalók:

    - 800 g krémsajt
    - 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
    - só, bors
    - 20 dkg gépsonka
    - 2 ek majonéz

    A szendvicshez:

    - 12 db nagyobb fehér toast kenyér
    - 30 dkg szeletelt sonka

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Csokoládé kifli

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.