rss
  • Süni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál mandulaaroma;

    Elkészítése: A kicsontozott és bõrétõl megfosztott csirkemelleket egyenként 2 darabra vágjuk és megsózzuk. (Így összesen 8 húsdarab lesz.) A mandula felét durvára daráljuk és a zsemlemorzsához keverjük, a másik felét szálkásra vágjuk. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, a mandulaaromát, kevés sót és a fehér borsot. A húsdarabokat elõször lisztben, majd a fûszeres tojásban megforgatjuk, utána a mandulás morzsában meghempergetjük, ezután újból a tojásba mártjuk, végül a mandulacsíkokban megforgatjuk. A szálas mandulát kicsit rá is nyomkodjuk, majd 170 fokra felhevített olajban 6-8 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Kissé munkaigényes, ám nagyon finom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fit turmixok

    ...a tiszta fejért! A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erõt adnak, üdévé varázsolják a bõrt és segítik a koncentrációt.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Gesztenyefõzelék

    Hozzávalók: szelídgesztenye, méz, tej.

  • Fehércsokis raclette

    Hozzávalók: 1 tábla (10 dkg) fehér csoki, 2+2 dkg vaj, fél dl rum, 8 babapiskóta, 1 ek mazsola, 1 ek pörkölt mandula.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Rizses lecsó debrecenivel

    Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

  • Répás sonkatekercs

    Hozzávalók: fõtt sonka (gépsonka) szeletek, levesben fõtt sárgarépa és zöldség, metélõhagyma (snidling).

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Füstölt húsvéti leves

    Hozzávalók: 15 dkg sonka, 1,2 db sonkacsont, 20 dkg borjúhús, 5 dkg mangalica zsír, 4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, fûszerpaprika, só.

  • Almás-hagymás szószos pulykamell sütve

    Hozzávalók:

    - 75 dkg pulykamell egyben
    - 4 nagy fej vöröshagyma
    - 2 alma
    - 3 ek liszt
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - 2 ek olaj
    - 1 dl víz

  • Dióval töltött csuka

    Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg), 2 briós, 2 tojás, só, õrölt fehér bors, 15 dkg dió, 3-4 evõkanál olaj.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 2 fej lilahagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 3 evõkanál extra szûz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál bazsalikom pesto, 2 evõkanál fenyõmag, só, darált bors, 8 szelet kecskesajt.

  • Paradicsomos tojás

    Hozzávalók: kenyérszeletek, tojás, olaj, édes fûszerpaprika, paradicsom, zöldpaprika.

  • Francia vékonyhurka

    Hozzávalók: 1,5 kg póréhagyma, 1 diónyi vaj, 1 ek. olaj, 4 kis hurka, 3 mogyoróhagyma, 3 dl pouilly bor, 1 csokor petrezselyem, só és bors.

  • Zöldséges pecsenye

    Egy kiló szép felsál szeletet tegyünk lábasba egy kanál zsírral, sóval és két deci ecettel. Tegyünk bele egy szál tiszta és karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, egy fô vöröshagymát és néhány szem borsot.

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.