2024.04.25. - Márk

Illatos csirkeragu

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A felkockázott csirkehúst egy tálkába tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal és konyakkal. Pihentetjük addig, amíg a többi anyagot elõkészítjük. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük vékony metéltre, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, és a megfõtt, megtisztított gesztenyét aprítsuk fel. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, a gyömbért és a húst a páclével együtt. Kevergessük, amíg a hús megpuhul. Akkor szórjuk meg cukorral, tegyük bele a gesztenyét, és öntsünk rá kb. fél liter vizet. Tegyünk fedõt az edényre, és gyenge tûzön pároljuk kb. háromnegyed óráig. A ragut fõtt rizságyon tálaljuk, hagymával, almaszeletekkel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!