2024.03.19. - József, Bánk

Kókuszos csirkemell

Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A csirkemelleket kicsontozzuk, a bõrt lehúzzuk (a csontból és a bõrbõl levest készíthetünk), majd a tömör húsdarabokat hosszában felszeleteljük. A csirkemell-szeleteket megsózzuk, megborsozzuk és pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, a gyömbérrel, borssal és sóval ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabok mindkét oldalát megmártjuk a lisztben. Ezután beleforgatjuk a fûszeres tojásba, majd a kókuszos morzsában meghempergetjük. Ismét a tojásba és újra a kókuszos morzsába forgatva, 170 fokos olajban világossárgára megsütjük (4-5 perc). Vigyázat: gyorsan sül! Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, és mazsolás-gyömbéres rizzsel tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, ám különleges étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!